Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Uusi pistevirsikirja julki

 

Uusi pistevirsikirja on julkaistu tänään Helsingissä. Edellinen, 1980-luvulla valmistettu painos, on ollut jo pitkään loppu, kertoo Kirkon tiedotuskeskus.

Uusi pistevirsikirja sisältää virsien lisäksi jumalanpalvelusliitteen numeroidut jumalanpalvelus- ja toimituslaulut sekä pelkistetyt messun, kasteen, avioliittoon vihkimisen ja hautaan siunaamisen kaavat.

– Tämä on ihan mahtava juttu. Monille pistevirsikirjan puuttuminen on ollut esteenä jumalanpalveluksiin ja virrenveisuuseen osallistumiseen. Uusi kirja on hyvin tervetullut hankinta kirkkoihin ja seurakuntataloille, mutta toisaalta myös ihan omaan kirjahyllyyn, sanoo pistevirsikirjan käyttäjä Ari Talja.

Kirja sisältää 12 sidosta, joita voidaan käyttää myös yksittäin. Sidosten sisällysluettelot ja virsien numerot on kirjoitettu myös mustatekstillä, joiden avulla pistekirjoitusta ymmärtämätön voi auttaa löytämään oikean sivun.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

– Muovikantista kirjaa voi tarvittaessa myös pyyhkiä ja useampiosaisesta teoksesta voi napata mukaan vain ne osat, joita kulloinkin tarvitsee, sanoo tuotantopäällikkö Hilkka Väänänen Näkövammaisten Keskusliitosta.

Kirjan julkaisija on Näkövammaisten keskusliitto. Kirkolliskokous myönsi vuonna 2011 liitolle avustuksen kirjan julkaisemiseen.

Kirjan hinta on 84 euroa. Sitä voi tilata Näkövammaisten Keskusliitosta p. (09) 3960 4001 tai kirjapaino@nkl.fi.

 
Artikkelibanneri perussanoma