Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Etiopialaisvauvoille neulotut nutut pääsivät perille

 

Suomalaiset ovat neuloneet ja lähettäneet jo 58 000 nuttua etiopialaisille vauvoille. Nyt yli vuoden tullissa seisoneet nuttupaketit saatiin lunastettua.

 

Viime vuoden toukokuussa Etiopian tulliviranomaiset alkoivat kantaa nutuista tullia ja nuttuprojekti keskeytettiin verovapausoikeuden anomisprosessin ajaksi. Tänä keväänä Etiopian veroasioista vastaava ministeriö myönsi verovapauden 30 000 nutulle kolmelle vuodelle. Nyt myös keväästä 2011 saakka tullissa seisoneet nuttupaketit on saatu lunastettua.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

– Kaikki tulliin juuttuneet nuttupaketit saatiin tällä viikolla ulos. Suureksi hämmästykseksemme paketteja oli 600 kappaletta. Tullimaksuissa auttoi Boråsin seurakunnassa Ruotsissa kokoontuvan Olotilan naiset, kiittelee nuttuprojektin äiti, lähetystyöntekijä Pirkko Tuppurainen.

Uudet nutut lähetetään Suomessa nyt yhteen paikkaan Pohjanmaalle, mistä ne toimitetaan suuremmissa erissä Etiopiaan. Siellä ne jaetaan vauvoille lukuisien sairaaloiden, terveyskeskusten ja orpokotien välityksellä.

– Toivottavasti nutut lämmittävät pikkuisia vastasyntyneitä ja saavat äitejä synnyttämään sairaalaan, Pirkko Tuppurainen toteaa.

 

Lisätietoja nuttuprojektin kotisivuilta.

 

Lue myös: Vauvannuttuprojekti sai tunnustusta terveysprojektien kilpailussa