Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Uusi Canterburyn arkkipiispa jäi vielä valitsematta

 

Canterburyn arkkipiispa Rowan Williams vaihtaa tehtäviä vuoden vaihteessa. KUVA: Brian/Wikimedia Commons

Kuusitoistajäseninen komitea kokoontui viime viikolla kolmeksi päiväksi valitsemaan seuraajaa Canterburyn arkkipiispalle Rowan Williamsille. Christian Post -verkkolehden mukaan komitean oli tarkoitus päätyä esittelemään pääministerille ja kuningattarelle ykkös- ja kakkosvaihtoehdot uudeksi arkkipiispaksi, mutta tämä jäi toteuttamatta. Komitea kokoontunee uudelleen tässä kuussa.

Anglikaanikirkko ilmoitti tiedotteessaan perjantaina, että Kruunun nimeämiskomitea (Crown Nominations Commission, CNC) keskusteli kolmen päivän ajan uuden Canterburyn arkkipiispan valinnasta. Alkuperäinen aikataulu aiotaan pitää, ja arkkipiispalle valitaan seuraaja syksyn aikana.

Keskustelujen sisältö haluttiin pitää salaisena. ”Emme kommentoi mitään keskusteluja tai spekulaatioita kandidaateista. Tohtori Williams on toimistossaan joulukuun loppuun saakka”, tiedotteessa todetaan.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Canterburyn arkkipiispa on maailmanlaajan anglikaanisen kirkkoyhteisön päämies. Nykyinen arkkipiispa Rowan Williams siirtyy tammikuun 2013 alusta Cambridgen yliopiston Magdalene Collegen johtajaksi. Anglikaanista kirkkoyhteisöä ovat viime vuosina jäytäneet kiistat naispappeudesta ja homoseksuaalisuudesta. Seuraajansa tehtävää Williams on Christian Postin mukaan luonnehtinut ”mahdottomaksi”.

Lue tiedote tästä.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie