Uudistunut Lastenkirkko.fi julkistetaan perjantaina 7.4.

 

Lasten digitaalinen kirkonkylä Lastenkirkko.fi uudistuu entistä helppokäyttöisemmäksi. Ohjelmaosioista löytyy niin Raamatukertomuksia kuin laulua ja erilaisia tehtäviäkin.

Lastenkirkossa on useita erilaisia ohjelmaosiota, joista Lastenkirkon kylä on täynnä pieniä animointeja. Lastenkirkossa Toimi, Tuuli ja Taito johdattavat lapset toimimaan, tuntemaan, rauhoittumaan ja ihmettelemään kirkkoon. Kirkossa voi esimerkiksi sytyttää kynttilän ja ihmetellä symboleiden merkitystä.

Ohjelmapaikat löytyvät sivustolta selkeästi. Aikuisille palkki opastaa aikuisia Lastenkirkko-median käyttöön. Aikuisten tieto-osio kertoo, että sivusto on tarkoitettu 3-8 -vuotiaille lapsille. Sivuston graafinen ilme ja tehtävien helppous viittaavat kuitenkin siihen, että todellinen kohderyhmä on selvästi alle kouluikäiset lapset.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Lastenkirkossa on myös Yy-kaa-koo lauletaan -osio, joka pitää sisällään leikittäviä lastenvirsiä. Tällä hetkellä sieltä löytyy neljä pääsiäisaiheista lastenvirttä tai -laulua. Lisäksi sivustolta löytyy erilaisia pelejä ja tulostettavia tehtäviä. Myös luontoon on mahdollista tutustua Luonnossa tapahtuu -osion kautta. Osiossa Suuri kertomus voi kuunnella ja katsella Raamatun kertomuksia.

Uuden Lastenkirkon julkistamisjuhlat järjestetään perjantaina 7.4. kello 12 alkaen Lauttasaaren kirkon seurakuntasalissa, Myllykallionrinne 1, Helsinki.

Tapahtumassa kuullaan käyttöliittymän toteuttajaa, graafikko Johanna Nordbladia. Hän kertoo, mikä saa mainosalan ammattilaisen ja vapaasukelluksen maailmamestarin ryhtymään rakentamaan kirkkoa. Tapahtuman emännöi Lastenkirkon päätoimittaja Anita Ahtiainen Nuori kirkko ry:stä.

Paikalla on lisäksi Lauttasaaren seurakunnan iltapäiväkerholaisista koostuva lastentoimitus sekä lauttasaarelaisia ekaluokkalaisia ja perheitä. Tunnelmaa nostattaa lasten suosikkiesiintyjä Taika-Petteri. Tilaisuus kestää noin tunnin.

Lastenkirkko palvelun tarjoavat Espoon, Helsingin, Vantaan, Jyväskylän, Seinäjoen, Kuopion. Turun ja Kaarinan, Lahden ja Keravan seurakunnat yhteistyössä Kirkkohallituksen ja Nuori kirkko ry:n kanssa.