Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Uskonnollisten tunteiden loukkaaminen aiotaan kriminalisoida Nepalissa

 

Kuva Nepalin pääkaupungista Kathmandusta. Kuvituskuva: Shutterstock

Nepalin parlamentti on tehnyt lakiesityksen, jonka mukaan uskonnon vaihtamisesta ja uskonnollisten tunteiden loukkaamisesta tulisi jatkossa laitonta. Lakialoite odottaa presidentin hyväksymistä

Kristittyjen vähemmistö Nepalissa pelkää, että presidentin hyväksynnän jälkeen voimaantulevaa lakia käytetään kristittyjä vastaan tekaistuin perustein niin kuin tapahtuu naapurimaassa Intiassa. Aiheesta uutisoi World Watch Monitor verkkosivuillaan.

Viime vuonna kahdeksan nepalilaista kristittyä sai syytteen Jeesus-aiheisen kirjan jakamisesta lapsille Charikotissa. Kristittyjä syytettiin lasten käännyttämisestä. Myöhemmin syytteistä luovuttiin.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

Lakiesityksen pelätään kaventavan uskonnonvapautta Nepalissa.

”Olemme hyvin huolissamme lakiesityksestä. Jos se astuu voimaan, näemme useita samankaltaisia tapauksia kuin mitä oli vuosi sitten Charikotissa. Todennäköisesti uskonnonvapautta tullaan rajoittamaaan entisestään. Intian esimerkki osoittaa, että kääntymistä estävät lait eivät ainoastaan rajoita yksilön vapautta valita vaan myös asettavat uskonnolliset vähemmistöt alttiiksi vihamielisyydelle ja väkivallalle”, sanoo Kiri Kankhwende Christian Solidarity Worldwide (CSW) -järjestöstä.

Nepal julistettiin vuonna 2008 virallisesti maalliseksi valtioksi. Samalla päättyi maan taival hindulaisena kuningaskuntana. Hinduenemmistöisessä Nepalissa on kristittyjä tällä hetkellä yli miljoona.

Otsikkoa päivitetty 1.9. klo 14.44