Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

UM: Tunisian uhrien joukossa ei suomalaisia

 

Ulkoministeriön tiedossa ei ole, että Tunisian iskun uhrien joukossa olisi suomalaisia. Matkustusilmoituksen tehneistä 16 suomalaisista on tavoitettu 15.

Suomesta ei tällä hetkellä järjestetä pakettimatkoja Tunisian Sousseen, kertoo konsuli Marjaana Martiskainen Suomen Tunisin suurlähetystöstä.
Tunisian suositussa rantalomakohteessa on tänään kuollut terrori-iskussa ainakin 27 ihmistä. Alustavien tietojen mukaan alueella on ammuttu ja ainakin yksi aseistautuneista miehistä on kuollut.
Ulkoministeriön mukaan 12 suomalaista on kertonut etukäteen ministeriölle olevansa nyt Tunisian Soussessa. Todellisuudessa suomalaisten määrä kohteessa on todennäköisesti vähän suurempi. Suomen lähetystö arvioi Tunisiassa olevan kaikkiaan 130 suomalaista.
Deturin Tunisian-matkat menivät kesätauolle huhtikuun lopussa. Seuraavat asiakkaat lennätetään Sousseen näillä näkymin vasta syyskuun alussa. Myöskään Finnairilla ei ole tällä hetkellä lentoja Tunisiaan.
Alueella voi kuitenkin olla omatoimimatkailijoita, joista ei ole tietoa suurlähetystössä.
Martiskainen Suomen Tunisin suurlähetystöstä kertoo, että hän on ollut yhteydessä viiteen niistä 12:sta suomalaisesta, jotka ovat tehneet matkustusilmoituksen Sousseen.
– Suomalaiset ovat siellä rauhassa kodeissaan, Martiskainen kertoo.
Tiedot Soussen lomarannan tapahtumista ovat vielä hajanaisia ja päivittyvät nopeasti. Kuolonuhrien määrä saattaa vielä nousta. Terrori-iskut kohdistuivat konsulin mukaan kahteen korkeatasoiseen hotelliin Imperial Marhabaan ja Sovivaan.
Suomalaiset matkanvalmistajat eivät Martiskaisen mukaan ole majoittaneet suomalaisia näihin hotelleihin.

Pitkään rauhallista

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

Edellinen terrori-isku tapahtui Tunisiassa vasta maaliskuussa. Pääkaupunki Tunisissa sijaitsevaan Bardon museoon kohdistetussa iskussa kuoli 23 ihmistä. Kuolleista 20 oli turisteja. Tätä ennen edellinen isku oli 2000-luvun alussa.
Konsuli Martiskaisen eri lähteistä saamien tietojen mukaan maaliskuun ja nyt tapahtuneen iskun toimintatapa oli samanlainen.
– Bardossa oli pukeuduttu sotilasasuihin ja päästiin siksi hyvin lähelle turisteja. Nyt hyökkääjät olivat ilmeisesti pukeutuneet poliisiasuihin.

(STT/Radio Dei)

 
Dei, retroäijät, artikkeliban 31.5.- (1/2)