Uskonnollisten tunteiden loukkaaminen ja homoseksuaalisuus Putinin kieltolistalla

 

Venäjän presidentti Vladimir Putin on allekirjoittanut muutamassa vuodessa useita lakeja, joiden tarpeellisuutta perustellaan uskonnolla ja sukupuolietiikalla.

Venäjän presidentti Vladimir Putin on allekirjoittanut muutamassa vuodessa lukuisia lakeja, joiden tarkoitusta perustellaan uskonnollisten tunteiden suojelulla.

Presidentti Vladimir Putin hyväksyi vuonna 2013 lain, joka kieltää homoseksuaalisen propagandan levittämisen alaikäisille. Muutamassa vuodessa Venäjän parlamentin alahuone duuma on hyväksynyt myös lukuisia lakeja, joita perustellaan uskonnollisten tunteiden suojelemisella.

Jälkimmäinen laki sai alkunsa Pussy Riot -oikeudenkäynnin jälkimainingeista vuonna 2012. Uskonnollisten tunteiden loukkaamisen varjolla on jo suljettu taidenäyttelyjä ja estetty esityksiä. Lain perusteella voi myös joutua vankilaan.

Sansa Neliöb. 13.2.-12.3.

Lain kannattajat perustelevat kieltolistan olemassaoloa erityisesti lasten suojelemisella homopropagandalta. Kriitikoiden mukaan lain tarkoituksena on kiristää otetta maan älymystöstä. Näin arvioi muun muassa pietarilainen runoilija Aleksei Porvin STT:n haastattelussa viime viikolla.

Porvinin mukaan kirjailijat eivät saisi kirjoittaa mitään homoseksuaaleista, kritisoida hallintoa tai loukata uskontoa. Jos teksti sisältää jotakin näistä, sitä ei julkaista.

(STT-AFP/Radio Dei)

 
Dei, herätys, artikkeliban 7.2.- (1/2)