Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Turvakoti Dikoni sai tunnustusta

 

Venäjällä huomioitiin Lähestysseuran kummityö. Kuva: Hannu Pesonen

Viipurissa toimiva turvakoti Dikoni sai hyvän arvion lapsiasianvaltuutettu Tamara Litvinovalta.

Suomen Lähestyseuran tukema, Inkerin kirkon ylläpitämä turvakoti Dikoni auttaa kokonaisvaltaisesti koko perhettä. Useimmat Dikonista apua saavat perheet ovat paperittomia maahanmuuttajia, joille lasten koulunkäynti ei ole itsestäänselvyys.

Leningradin alueen lapsiasiainvaltuutettu Tamara Litvinova antoi turvakodille myönteisen arvion. Hänen mukaansa muut turvakodit eivät auta samalla tavalla. Hän oli hyvillään esimerkiksi siitä, että lasten harrastuksistaan saamat urheilupalkinnot ovat näkyvästi esillä.

SRO neliöb. 10-16.6.

Vaateet ja ruoka ovat tärkeitä, mutta pidän myös Dikonin avoimuudesta, ja siitä, miten täällä tuetaan lapsia ja kannustetaan heitä esimerkiksi harrastusten pariin, Litvinova sanoo.

 

Tavoitteena uudet tilat

Vaikka Viipurissa ei enää ole katulapsiongelmaa, lapsilla voi silti olla vaikeat oltavat kotona. Perheiden ongelmien takana on työttömyyttä, köyhyyttä ja alkoholismia. Dikoni auttaa koko perhettä, ei vain majoita lasta. Maahanmuuttajaperheitä se auttaa myös vaadittavien dokumenttien hankinnassa.

Tulevaisuuden tavoiteena on saada paremmat tilat, joissa pystyttäisiin auttamaan useampaa perhettä. Dikonin turvakoti majoittaa nyt reilut 20 lasta. Turvakoti on ollut vuoden 2015 alusta Suomen Lähetysseuran kummikohde.

Lähde: Suomen Lähetysseura ry