Ihmisiä ja ilmiöitä: Venäjän hyökkäys karisti Timo Soinista EU-kriittisyyden: ”Ennen katsoin tahallaan sivuun, kun sopi agendaan vetää turpaan”

Turun Kirkkopäivien mainonnasta syntyi kohu – vähäpukeinen naiskuva poistettiin kampanjasta

 

Kuvakaappaus verkosta.

”Pieleen meni. Kuvavalinta oli selkeästi epäonnistunut”, todetaan Kirkkopäivien verkkosivuilla. Järjestäjät päätyivät poistamaan kampanjasta kuvan, jossa poseeraa vähäpukeinen nainen.

Alusvaatteisillaan olevan naisen kuva herätti kiivasta keskustelua sosiaalisessa mediassa. Kuvaa pidettiin sopimattomana, seksistisenä ja naista esineellistävänä. Kohun seurauksena kuva päätettiin poistaa mainoskampanjasta. Kuva oli yksi neljän mainoksen sarjasta. Muut kuvat jäljittelevät vakuutus-, lääke- ja luottokorttimainosta.

Järjestäjät pyytävät huonoa kuvavalintaa anteeksi ja pahoittelevat, ettei mainoksen sisältämä ydinviesti: ”Sinun ei tarvitse näyttää tältä. Olet hyvä juuri sellaisena kuin olet”, avautunut monille kuvan katsojille.

Sansa Neliöb 10.9.-9.10. MJa

Ennen päätöstä mainosten vetämisestä pois katukuvasta turvapaikanhakijoiden puolustajana tunnetuksi tullut helsinkiläinen pappi Marjaana Toivianen kertoi facebook-päivityksessään peruvansa tulonsa Kirkkopäiville rienaavien mainosten vuoksi. Toiviainen totesi päivityksessään, että ”Kirkko ei ole seksillä myyvä, köyhille naureskeleva yhteisö. Se on Jumalan hullujen perhe.”

Turun Kirkkopäivät pidetään 19.-21.5.