Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Timo Soini kertoi uskostaan syventymispäivillä

 

Timot Soini ja Junkkaala hengellisten syventymispäivien avajaisiltana Temppeliaukion kirkossa. Kuva: V-P Kangas.

Europarlamentaarikko Timo Soinin haastattelu kiinnosti yleisöä Hengellisten syventymispäivien avajaisiltana 26.8. Temppeliaukion kirkossa Helsingissä. Perussuomalaisten puheenjohtaja kertoi kristillisestä uskostaan toiminnanjohtaja Timo Junkkaalan haastattelussa.

Katoliseen kirkkoon kuuluva Soini on puhunut avoimesti uskostaan julkisuudessa ja arvioi päässeensä helpommalla kuin luterilaiseen valtakirkkoon kuuluva. Hänen mukaansa valtakirkon jäseneltä odotettaisiin liberaalimpia näkemyksiä kuin mitä hän voisi antaa.

Soinin mukaan kristityn ei ole mahdollista rakentaa uskoa eri suunnista omaksuttujen uskonnollisten näkemysten varaan. Vaikeitakaan raamatunkohtia ei voi helpolla ohittaa, ja on uskottava kristillisesti, mikäli ymmärtää olevansa kristitty. Muutoin ihminen rakentaa omaa uskontoansa.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

Kysymykseen, herättääkö Soinin hengellinen tausta keskustelua puolueen sisällä Soini muistutti, etteivät kaikki hänen mielipiteensä ole puolueen mielipiteitä, mikä on välillä vaarassa unohtua.

Merkittävimmiksi Raamatun kohdiksi omassa elämässään Soini nimesi mm. Jaakobin kirjeen ja Jeesuksen sanat ”minä olen tie, totuus ja elämä.” Myös tällä Jeesus Soinin mukaan halusi teroittaa, ettei ole mahdollista rakentaa omaa uskoa eri uskomusten varaan.

Muutoin Soini muisteli vastauksissaan esimerkiksi ratkaisuaan kääntyä katoliseksi. Tämä tapahtui Irlannin matkalla koetun kohtaamisen seurauksena. Eräässä kirkossa Soini oli keskustellut irlantilaisen nunnan kanssa aivan kuin nunna olisi tuntenut hänet aina, vaikka he olivatkin juuri tavanneet.

Suomen Raamattuopiston järjestämät Hengelliset syventymispäivät jatkuvat koko viikonlopun 27. – 29.8. Helsingissä, perjantaina Temppeliaukion kirkossa ja lauantaina sekä sunnuntaina Johanneksen kirkossa. Nuorille ja nuorille aikuisille on ohjelmaa Cygnaeuksen koulun salissa.

Tapahtuman ohjelma löytyy verkosta osoitteesta www.sro.fi.

 

 
Dei, sävelmatka, artikkeliban 31.5.- (2/2)