Timo Junkkaala syventymispäivillä: Kaikki muutos ei ole kehitystä parempaan

 

Kirkkokansan kapina puhutti Hengellisillä syventymispäivillä viikonvaihteessa Helsingissä. Teemana tapahtumassa olivat kristinuskon välittämät viestit ja niiden sisältö. Suomen Raamattuopiston toiminnanjohtaja Timo Junkkaala muistutti, että kaikki kehitystä ei vie kohti parempaa.

Puheessaan päiviä järjestävän Suomen Raamattuopiston säätiön toiminnanjohtaja Timo Junkkaala kyseli, onko kirkon sanoma muuttunut tai muuttumassa.

– Usein tunnutaan ajattelevan, että kaikki muutokset ovat hyviä ja että ihmiskunta koko ajan edistyy hyvään suuntaan. Raamatun mukaan näin ei ole. Kaikki muutos ei ole kehitystä parempaan, totesi Junkkaala.

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.

Puheessaan hän nosti esimerkin Raamatusta, apostoli Paavalin kirjoittamasta Galatalaiskirjeestä.
– Olen hämmästynyt, kun te näin pian olette luopumassa hänestä, joka on armossaan kutsunut teidät, ja olette siirtymässä toisenlaiseen evankeliumiin. Mitään toista evankeliumia ei kuitenkaan ole. Jotkut vain hämmentävät teidän ajatuksianne ja koettavat vääristää Kristuksen evankeliumia, siteerasi Junkkaala suoraan Paavalia.

Hänen mukaansa kirkon suurin uhka on usein ollut sen sisällä, siinä, että pelastava sanoma on vaihdettu johonkin muuhun.
– Hämmentävää on, että jotain samanlaista on vaarassa tapahtua nytkin.
Junkkaala mainitsi myös, että jos kirkon keskeinen sanoma vaihdetaan, ei sen uskonto ole enää kristinuskoa eikä tuo sanoma pelasta ketään.

Paluu kirkon sisällä takaisin menneeseen on Junkkaalan mukaan epätodennäköinen. Hän muistutti kuitenkin luostariliikkeestä, joka keskiajalla säilytti uskon kirkon johdon langettua usein maallisen vallan viettelyksiin. Ja sitten tuli uskonpuhdistus.

– Nyt on kirkkokansan kapinan aika. Sen kansan, joka ei seuraa niitä paimenia, joilla ei ole Hyvän Paimenen ääni. On konkreettisten tekojen aika. Ne tulee alkaa seurakuntavaaleista. Kirkko kuuluu niille, jotka haluavat uskollisina Jumalan sanalle seurata Vapahtajaa.

Junkkaala totesi myös, että kirkkokansan kapina saa näkyä myös eduskuntavaaleissa.
– On syytä ilmaista selvästi, että kristittyinä emme äänestä sellaisia puolueita ja henkilöitä, jotka ajavat Raamatun vastaista avioliittolakia.

Kaikkien huolien keskellä ja niiden yläpuolella on toiminnanjohtajan mukaan myös suuri, iloinen viesti.
– Jumala itse teki Kristuksessa sovinnon maailman kanssa eikä lukenut ihmisille viaksi heidän rikkomuksiaan. Se on maailman paras ja tärkein sanoma.

Hengellisillä syventymispäivillä ääneen pääsivät myös mm. Suomen Raamattuopiston maahanmuuttaja- ja musiikkilinjojen opiskelijat. Talenttikahvila nuorille ja nuorille aikuisille järjestettiin koko viikonvaihteen ajan.

Hengellisten syventymispäivien järjestäjinä toimivat Suomen Raamattuopisto, Helsingin tuomiokirkkoseurakunta ja Taivallahden seurakunta. Tapahtumassa vieraili viikonlopun aikana yli 6 000 kävijää.

Lisätietoja: www.sro.fi