Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Terroristijärjestö Boko Haram: ”Kristityt ovat vihollisiamme”

 

Nigerialainen terroristijärjestö Boko Haram on tehnyt selväksi, miksi se tekee iskuja kirkkoja ja Nigerian valtiota vastaan. ”Nigerian valtio ja kristityt ovat vihollisiamme. Teemme iskuja valtiota, sen turvallisuuskoneistoa ja kirkkoja vastaan, kunnes saavutamme päämäärämme: perustaa islamilainen valtio maallisen valtion sijaan”, totesi Abul Qadaksi itsensä esitellyt Boko Haramin puhemies nigerialaiselle Osun Defender -lehdelle torstaina.

Abul Qada sanoi, että Boko Haram on vastuussa viimeaikaisista kirkkoiskuista Josin ja Biun kaupungeissa. Itsemurhapommittajan iskussa Josissa 10. kesäkuuta kuoli kuusi ihmistä ja loukkaantui kymmeniä. Samana päivänä Boko Haramin taistelija avasi tulen kirkon edustalla Biussa. Kaksi kuoli ja useat loukkaantuivat.

”Teimme nämä iskut todistaaksemme Nigerian turvallisuusosaston vääräksi ja kumotaksemme heidän väitteensä, että he olisivat heikentäneet meitä kurinpalautuksillaan,” Qada sanoi viitaten Nigerian armeijan vastaiskuun, jossa kuoli 19 Boko Haramin terroristia viime viikolla.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Viimeisen vuoden aikana Boko Haram on tappanut satoja kristittyjä Nigeriassa. Presidentti Goodluck Jonathan on luvannut tehdä kaikkensa, että Boko Haramin toiminta saataisiin kuriin.

”Me murskaamme heidät. Tänään otamme erilaisen lähestymistavan ja uudet toimenpiteet taistelussamme Boko Haramia vastaan. Meidän täytyy kitkeä heidät pois yhteiskunnastamme”, presidentti Jonathan sanoi alkuvuodesta.

Nigerian väestöstä noin 50 prosenttia on muslimeja ja 40 prosenttia kristittyjä. Presidentti Goodluck Jonathan on kristitty.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie