Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Rovasti Päivö Parviaisen syntymäpäiväseurat pidetään Lähetyskirkossa 19.6.

 

Rovasti Päivö Parviaisen satavuotissyntymäpäiväseuroja vietetään 19.6. Helsingin Lähetyskirkossa. Kuva: Suomen Lähetysseura

Suomen Lähetysseuran eläkkeellä oleva työntekijä rovasti Päivö Parviainen täyttää 100 vuotta 19.6.2012. Lähetysseura järjestää syntymäpäivän kunniaksi seurat Lähetyskirkossa Helsingissä.

 

Rovasti Päivö Parviaisen syntymäpäiväseuroissa puhuvat muun muassa eläkkeellä olevat lähetysjohtajat Alpo Hukka ja Sakari Pinola. Seurat alkavat klo 14.00 ja loppuvat syntymäpäiväkahveihin klo 15.00.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Päivö Parviainen toimi Suomen Lähetysseuran lähetystyöntekijänä manner-Kiinassa vuosina 1946-53 ja Taiwanilla 1956-73. Eläkkeelle hän jäi vuonna 1974. Satavuotias Parviainen jatkaa edelleen hengellistä työtä. Hän muun muassa saarnasi viime viikonloppuna valtakunnallisilla lähetysjuhlilla.

Kiinan kirkko ja työ kiinalaisten parissa on aina ollut lähellä Päivö Parviaisen sydäntä. Eläkkeellä ollessaan hän on tehnyt useita matkoja Kiinaan, ensimmäisen kerran lähtönsä jälkeen hän kävi siellä vuonna 1986.