Elämäntaito: Päivi Niemi: ”Hetken hyvä kannattaa maksimoida” Ihmisiä ja ilmiöitä: Suomen viihteessä kristinusko näkyy useimmiten joko ahdistavana uskontona tai mitäänsanomattomana harrasteluna

Teemu Laajasalo odottaa syvällistä raamattuopetusta, ei kirkkopolitiikkaa

 

Teemu Laajasalo Kallion kirkkosalin rippituolissa. Kuva: Jani Laukkanen

Kallion kirkkoherra pitää tärkeänä sitä, että herätysliikeväki haluaa pysyä kirkon sisällä.

Neljän herätysliikejärjestön ja Kallion seurakunnan järjestämää Kirkkokansan raamattupäivää vietetään huomenna 19.3. Kallion kirkossa Helsingissä. Kallion kirkkoherra Teemu Laajasalo odottaa tapahtumalta syvällistä ja innostavaa raamattuopetusta.

– Olen ollut kaksi kertaa Raamattupäivässä vuosien varrella mukana ja kokemus on ollut oikein hyvä.

IK-opisto Neliöb. 18.-31.3.

Tapahtuman tämänvuotista otsikkoa ”Valtakunnan evankeliumi” Laajasalo pitää ”jyhkeänä”.

– Mitä jos se olisikin ollut: Taivaan Isän ilosanoma, Laajasalo ehdottaa.

Hän näkee, että otsikkoon on kätketty sanaleikki.

– Yhtäältä puhe on Jumalan valtakunnan evankeliumista ja toisaalta voimme kysyä, onko meillä tässä maallisessa valtakunnassa jokin toinen evankeliumi.

”Kirkon hajottaminen on synti”

Teemu Laajasalo on halunnut antaa kirkossa tilaa niin liberaaleille kuin perinteisemmin ajatteleville liikkeille, kuten herätysliikkeille. Itse hän sanoo ystävystyneensä vuosien aikana monien herätysliikeihmisten kanssa.

– Ajattelemme joistain kysymyksistä eri tavoin, mutta olen aina arvostanut herätysliikeväen rakkautta Jeesukseen ja uskallusta myös sanoa se ääneen.

– On tärkeää, että herätysliikeväki haluaa pysyä kirkon sisällä ja rakentaa sitä. Kunnioitan sitä kovasti ja ymmärrän, että aina se ei ole helppoa. Kirkon hajottaminen on synti, tapahtui se mistä suunnasta tahansa. Sitä meidän kaikkien pitää välttää ja nähdä mieluummin vikaa itsessämme kuin kaverissa, Laajasalo pohtii.

Hänen kokemuksensa mukaan Kirkkokansan Raamattupäivässä teemat ja puhetyyli on aina valittu kunnioittavasti.

– On alleviivattu sitä, mistä ollaan samaa mieltä eikä sitä mistä ei. Tilaisuudessa julistetaan Jeesusta eikä kirkkopolitiikkaa.

Kuuliainen kirkon pappi

Teemu Laajasalo sanoo olevansa kuuliainen kirkon pappi, joka haluaa kaikin tavoin puhua kirkon rakastamisen puolesta.

– Kirkko on Kristuksen ja seurakunta seurakuntalaisten. Meidän täytyy rakastaa kirkkoa eikä omaa unelmaamme kirkosta. Jeesus kehottaa rohkeuteen ja rakkauteen, mutta varoittaa epätoivosta. Siinä valossa ajattelen, että tulevaisuus näyttää hyvältä, kirkkoherra sanoo.

Kysymykseen siitä, kuinka hän profiloi itsensä teologisesti, hän vastaa lyhyesti.

– Luterilainen pappi. Haluaisin puhua taivaasta yhä enemmän ja toisaalta muistuttaa kehitysmaiden lapsista.

Kirkkokansan Raamattupäivää vietetään Kallion kirkossa 19. maaliskuuta kello 10 alkaen. Puhujina tapahtumassa ovat muun muassa Liisi Jokiranta, Pekka Mäkipää, Leif Nummela, Marja-Kaarina Marttila, Topi Knihtilä, Pirkko Valkama ja Seppo Palonen. Musiikista vastaavat Ristiveto-yhtye sekä Palo Trio ja Olli Lehmonen. Kallion seurakunnan lisäksi tapahtuman järjestäjinä ovat Lähetysyhdistys Kylväjä, Suomen ev.lut. Kansanlähetys, Suomen ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetys ja Suomen Raamattuopiston Säätiö.

 
artikkelibanneri Uusi Tie