Tansaniassa taistellaan sieluista

 

Tansaniassa on tehty vuosikymmeniä lähetystyötä. Maassa on paljon kristillisiä seurakuntia ja siellä on pidetty monia evankelioimiskampanjoita, mutta lähetyskenttää riittää edelleen.

Dar es Salaamin kristilliset seurakunat päättivät yhdistää voimansa ja järjestää lokakuussa 2019 evankelioivan suurkaupunkimission. Mukana on noin 2 000 seurakuntaa eri kirkkokunnista, mm. evankelis-luterilaisesta kirkosta ja Vapaasta Helluntaikirkosta (FPCT). Tämä on pienoinen ihme, sillä vielä pari, kolme vuotta sitten seurakunnat olivat haluttomia tekemään yhteistyötä. Nyt niillä on yhteinen päämäärä: voittaa Tansania Jeesukselle.

Massiivinen kampanja vaatii paljon valmisteluja sekä ainakin tuhat vapaaehtoista vastaamaan mission puhelinkeskuksen puheluihin ja toimimaan kirjakuriireina. Kuukauden ajan ulkomainoksissa, televisiossa, radiossa, sosiaalisessa mediassa ja lehdissä mainostetaan missiokirjaa, joka sisältää mm. 15 tarinaa Jumalan aikaansaamasta muutoksesta sekä pelastusrukouksen. Ilmaisen kirjan voi tilata mission puhelinkeskuksesta. Missiokirjoja painetaan näillä näkymin 100 000 kpl.

Dei, retroäijät, neliöb. 9.-15.7.

Kirjojen toimittaminen tilaajille tulee olemaan omanlaisensa projekti, sillä suurella osalla paikallisista ei ole osoitetta. Todennäköisesti ympäri kaupunkia tullaan perustamaan kirjojen noutopisteitä.

Muslimeilla oma käännytyskampanja

Tansaniassa on kristittyjä n. 30 %, muslimeja n. 35 % ja alkuperäisuskontojen kannattajia n. 35 %. Maalle kuuluvalla Sansibarin saarella muslimeja on peräti 99 %. Eri uskontojen edustajat ovat eläneet melko sopuisasti yhdessä, mutta viime aikoina muslimisaarnaajat ovat aktivoituneet ja julistaneet ahkerasti islamia kaduilla. He ovat esittäneet ”alttarikutsuja” kuin kristillisissä herätyskokouksissa konsanaan. (Katso video)

Järjestävät tahot pelkäävät vastakkainasettelua.

Muslimit ovat nyt tosi aggressiivisia, nälkäisiä ja päämäärätietoisia toiminnassaan. Kun tilanne on näin kiihottunut, niin kristillinen mediamissio on kuin sohaisisi ampiaispesään, sanoo mission konseptista vastaavan medialähetysjärjestö IRR-TV:n varatoiminnanjohtaja Andreas Wirth.

Toivomme, että kampanjan sanoma tavoittaa paljon tansanialaisia, että ihmisten sydämissä tapahtuu jotain, heidän silmänsä avautuvat näkemään evankeliumin kirkkauden ja he voisivat tehdä ratkaisun ja tulla sisälle Jumalan valtakuntaan.

Lisätietoa: www.irr-tv.fi