Ihmisiä ja ilmiöitä: Koronatartuna oli viedä äänen lisäksi koko Tom Bollströmin elämän – ”Koin olevani Jumalan kanssa kasvokkain” Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Taivaslaulu teatteriin

 

Oululaisen Pauliina Rauhalan paljon keskustelua herättänyt esikoisromaani Taivaslaulu (2013) kääntyy tänä vuonna teatteriversioksi Tampereella ja Oulussa.

Nuoren lestadiolaisparin, Viljan ja Aleksin, tarinan kertova Taivaslaulu saa kantaesityksensä Tampereen Työväen Teatterissa 29. elokuuta. Näytelmä nähdään syksyllä myös kirjailija Pauliina Rauhalan kotikaupungin Oulun kaupunginteatterissa. Taivaslaulu on ollut julkaisemisestaan lähtien myydyimpien ja luetuimpien suomalaisten kirjojen joukossa.

Kirjailija itse suhtautuu teoksensa dramatisointiin ristiriitaisesti. Ilon ja mielenkiinnon lisäksi se herättää Rauhalassa myös vähän mustasukkaisuutta, sillä alkuperäistekstiä jouduttiin tietenkin muokkaamaan käsikirjoitukseen. Rauhala kuitenkin osallistui näytelmäprojektiin lukemalla ja kommentoimalla käsikirjoitusta kirjoitustyön lopussa.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

Eniten Rauhala toivoo, että kirjan rakkaustarina pysyisi näytelmäversiossakin. Lisäksi hän haluaisi, etteivät Taivaslaulun monet teemat kuten naiseus, äitiys, vanhemmuus ja kasvu typisty vain yhdeksi. Tärkeää olisi hänen mukaansa myös se, että tarinan uskonnollista puolta käsitellään monesta näkökulmasta.

Tampere ehti ensin

”Kontakti tuli Tampereelta ensin, ja täällä oli työryhmä jo valmiina, joten järjestys on hyvä näin. Minulle on kuitenkin tärkeää, että näytelmä tulee myös Ouluun.” Rauhala kommentoi kantaesityksen paikkaa. Tampereen Työväen Teatterin ja Oulun kaupunginteatterin ensi-illat ovat melko lähekkäin, ja näytelmiä esitetään kuitenkin käytännössä samaan aikaan.

Lähde: Tamperelainen