Ihmisiä ja ilmiöitä: Koronatartuna oli viedä äänen lisäksi koko Tom Bollströmin elämän – ”Koin olevani Jumalan kanssa kasvokkain” Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Suvivirsi ja muut hengelliset laulut toreille ympäri Suomen?

Innostuisivatko suomalaiset laulamaan yhdessä virsiä muuallakin kuin kirkossa? Kuva Joensuun Laulurinteen festivaaleilta. Kuva: Eliel

Suvivirren veisuusta koulussa jaksetaan keskustella vuodesta toiseen.

Turussa koko kansan kevätjuhlassa rakastettua virttä ei pidetä vakan alla, vaan se kajahtaa komeasti yhteislauluna.

Mitä jos ympäri Suomen järjestettäisiin yhteislaulutilaisuuksia lapsuudesta tutuista virsistä, kirkkojen sijaan toreilla?

Helatorstaina, pari päivää ennen koulujen kevätjuhlia, on Turun Tuomiokirkontorilla koko kansan kevätjuhla. Suvivirsikirkossa lauletaan tuolloin Jo joutui armas aikaa ja Totuuden Henkeä.

Suvivirsikirkko alkaa Tuomiokirkontorilla Luojan taivaan alla klo 12. Virret lauletaan satojen kuorolaisten ja puhallinyhtyeen kanssa. Suvivirsikirkon jälkeen torilla jatketaan kirkkokahvien merkeissä.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

Kesälaitumille –yhteislaulutapahtumassa klo 18 koko kansan yhteislauluja säestävät turkulaiset Vilperin perikunnasta tutut muusikkoveijarit Vaakku & Vileeni.

Helatorstain hyvän mielen kevätjuhlatapahtumat ovat kaikille avoimia ja aivan ilmaisia. Tapahtumaan odotetaan noin 3000 alkavan kesän juhlijaa.

Artikkelibanneri perussanoma