”Suuret IT-yritykset sensuroivat kristillistä sisältöä”

 

Suuret tietotekniikka-alan palveluja tuottavat yritykset, kuten Facebook, Apple ja Google ovat jo pitemmän aikaa sensuroineet tai estäneet kristillisen materiaalin levittämistä, todetaan yhdysvaltalaisen National Religious Broadcasters -järjestön tuoreessa raportissa.

Muun muassa Facebookia, Applea ja Googlea syytetään kristillisen materiaalin sensuroinnista yhdysvaltalaisen National Religious Broadcasters -järjestön tuoreessa raportissa.

Raportin mukaan yrityksissä on yleinen tapa poistaa palveluistaan kristillistä sisältöä tai kieltäytyä julkaisemasta sitä, etenkin jos se liittyy homoseksuaalisuuteen. Väitettä perustellaan lukuisilla esimerkeillä.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

Googlen osalta raportissa kerrotaan muun muassa tapauksesta, jossa maailman suurin hakukone oli lähtökohtaisesti kieltänyt mainostilan brittiläisen Christian Instituten abortinvastaiselta mainokselta. Muita Googleen liittyviä tapauksia ovat esimerkiksi kristillisten organisaatioiden jättäminen ilman voittoa tavoittelemattomille järjestöille myönnettäviä etuja, sekä yhdysvaltalaisen perhearvoja puolustavan kristillisen sivun epäilty poistaminen hakukoneen tuloksista.

Kristillisten toimijoiden lisäksi yritysten harjoittaman sensuurin kohteeksi on joutunut myös muiden uskontojen edustajia.

Apple ja Facebook homoaktivistien painostuksen kohteena

Applen ylläpitämästä App Store -sovelluskaupasta on poistettu useita kristittyjen julkaisemia ohjelmia homoseksuaalisuuden kannattajien vaatimuksista.

Poistettuja ohjelmia olivat muun muassa seksuaalista eheytymistä etsiviä ja heidän perheitään tukevan Exodus International -järjestön tapahtumakalenteri sekä kristillisiä perusarvoja julistavan Manhattan Declaration -julistuksen promootio-ohjelma.

Myös Facebookin sisäiset sidokset homoaktivistiryhmiin ryhmiin herättävät huolta. Raportissa käydään läpi muun muassa tapauksia, jossa Facebook on painostuksen vuoksi katsonut läpi sormien sääntörikkeitä sekä poistanut homoseksuaalisuuden harjoittamista kritisoivaa materiaalia.

”Facebookin linjaus koskien homoseksuaalisuutta sekä yrityksen yhteistyö GLAAD-järjestön kaltaisten homoaktivistiryhmien kanssa, yhdistettynä ongelmallisiin sääntöihin ja toimintatapoihin, ovat kaikki vahvoja indikaattoreita, että kyseinen sosiaalinen verkosto luo suuren riskin kristittyjen vastaiselle syrjinnälle”, raportissa todetaan.