SuomiTV:tä kaupattiin helluntailaisille

 

Uutistoiminta on ollut SuomiTV:lle kallista. Kanava siirtyi nauhoitettuihin lähetyksiin viime vuoden lopulla.

Lähinnä mainostuloilla ja kanadalaisen pääomasijoittajan varoilla toimiva SuomiTV on joutunut heikon taloustilanteen vuoksi vähitellen karsimaan toimintojaan. Maaliskuussa kanavayhtiön enemmistöosuutta tarjottiin alustavasti helluntailaisille.

Talousvaikeuksiin ajautuneen SuomiTV:n
pääomistaja, kanadalainen Ontrio Inc. tarjosi kanavan taustayhtiön Family Channel Oy:n osuutta helluntaiherätykselle alustavalla tarjouksella maaliskuussa. Ontario Inc:illä on hallussaan yhtiön osake-enemmistö.

Helluntaiseurakuntien medialähetysjärjestö Avainmedia sekä helluntaiherätyksen valtakunnallinen mediaryhmä torjuivat hankkeen liian kalliina.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Hankintahinnan lisäksi SuomiTV:n ylläpitokustannukset olisivat muodostuneet helluntailaisille liian suuriksi. SuomiTV:ta ei myöskään voi nykyisillä lupaehdoilla kehittää kristilliseksi kanavaksi, mikä niin ikään muodostui esteeksi kanavayhtiöosuuden hankinnan etenemiselle.

Helluntaiherätyksen mediaryhmään kuuluvat Avainmedian lisäksi lähetys- ja kehitysyhteistyöjärjestö Fida International, Suomen Helluntaikirkko, kotimaan lähetysjärjestö Hyvä Sanoma ry ja kansanopisto Iso Kirja sekä kustannusosakeyhtiö Aikamedia.

SuomiTV on saavuttanut puolentoista vuoden historiansa aikana noin 0,7 prosentin katseluosuuden. Kanavayhtiössä on meneillään yt-neuvottelut, ja SuomiTV saattaa pitää kesällä taukoa lähetystoiminnassa. Helluntaiherätyksen osalta merkittävin ohjelma kanavalla on mediajärjestö IRR-TV:n tuottama Astu tarinaan -keskusteluohjelma, jota toimittaa Helsingin Lähetysseurakunnan pastori Markku Tuppurainen.