Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Suomen Pipliaseura: Työn tuloksia vuonna 2022 

 
nainen istuu pöydän ääressä, edessä kannettava tietokone ja Raamattu

Suomen Pipliaseuran vuosiraportti 2022 on julkaistu. Lue työn tuloksista raamatunkäännösten, lukutaitotyön ja raamatunkäytön parissa.

Vaikka edeltävät poikkeukselliset koronavuodet saivat Euroopassa jatkokseen sodan kasvot, Piplian vuosi 2022 oli numeroiden valossa suhteellisen vakaa.
Vuonna 2022 järjestimme ylimääräisen keräyksen Ukrainaan, aloitimme kotimaassa Vanhan testamentin suomentamisen ja jatkoimme pitkäjänteistä kansainvälistä työtä Piplian työn kaikilla osa-alueilla.

tarvikkeiden jakoa Ukrainassa
UKRAINASSA Piplia jakoi satoja tuhansia leipiä ja tarvikkeita sekä yli 1/2 miljoonaa Raamattua tai raamatunosaa sotaa pakeneville siviileille.

Hankkeet maanosittain

KRS Krito 10.-23.6.

 

 

 

 

 

Viime vuonna 65 % Piplian työstä tehtiin Saharan eteläpuolisessa Afrikassa, joka on Piplian kansainvälisen työn keskeisintä aluetta.

Raamatun kääntäminen

Raamattu on tällä hetkellä käännetty 733 kielelle, joita puhuu 5,9 miljardia ihmistä.
Vuonna 2022 Suomen Pipliaseuran raamatunkäännöstyön hankkeita tai kääntäjien koulutusta oli kymmenessä maassa. Maita ovat: Intia, Kiina, Kenia, Kreikka, Namibia, Sambia, Tansania, Thaimaa, Venäjä ja Suomi. Vuonna 2022 Intiassa julkaistiin yhdeksän uutta raamatunkäännöstä ja Kiinassa yksi käännös. Venäjällä valmistui koko Raamattu kominkieliselle vähemmistölle. Raamattu on osa Raamattu Suomen suvulle -hanketta, jonka viimeiset ersän ja niittymarin käännökset valmistuvat vuonna 2024. Namibiassa Uuden testamentin käännöstyö kwanjaman ja ndongan kielille on loppusuoralla.

Lukutaitotyö

Lukutaitoa naisille Afrikassa -ohjelma on saavuttanut hyviä oppimistuloksia. Riippumattoman tutkijaryhmän mukaan pääsyy on, että ohjelma on hyvin organisoitu ja että opetuskielenä on oppilaiden oma kieli, ei maan valtakieli. Vuonna 2022 alkoi uutena opetus dhimban kielellä Namibiassa. Hankkeen tavoitteena on, että 20 000 naista oppii lukemaan kuudessa Afrikan maassa. Vuonna 2022 tavoitteesta on 59% saavutettu. Vuonna 2022 Afrikassa oli käynnissä 120 lukutaitoluokkaa, joissa oli 3701 oppilasta.

Nainen opettaa luokan edessä aapisesta

Raamatun käyttö

Piplia suunnittelee Raamatun sisältöjä avaavia materiaaleja sekä jakaa Raamattuja eri muodoissa niitä haluaville. Vuonna 2022 Suomen Pipliaseuralla oli Raamatun käytön hankkeita Egyptissä, Intiassa, Israelissa, Kiinassa, Palestiinassa, Sloveniassa ja Ukrainassa. Keskityimme Ukrainan lisäksi erityisesti Lähi-itään ja Egyptiin:
54 470 lasten raamattumateriaalia tuotettiin Egyptissä
6 464 nuorta tavoitettiin raamattutapahtumissa Egyptissä
6 050 000 arabiankielistä saavutettiin mediassa
6 761 raamattumateriaalia jaettiin Palestiinan kristityille

Äiti, isoäiti, poika ja tytär istuvat kirkon penkissä

Lue lisää Piplian työn tuloksista 2022:
Piplian vuosiraportti 2022
Maakohtaisia koosteita – kuulumisia maailmalta

 
Pipliaseura artikkeliban. 21.3.-