Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Suomalaismiehet lähtivät autolla kohti Nepalia naisten turvakodin auttamiseksi

 

Juho Leppänen, 23, Rico Pircklén, 22 ja Mikael Hautala, 21 aloittavat tänään 10 000 kilometrin automatkan kohti Nepalin Kathmandua. Määräpaikkana on Cry of the Street -järjestön ylläpitämä naisten turvakoti. Matkan tarkoituksena on hakea noin 20 000 euron arvosta turvakodissa valmistettuja koruja, joita valmistamalla muun muassa entiset ihmiskaupan uhrit saavat mahdollisuuden koulutukseen ja toimeentuloon. Suomessa korut tulevat myyntiin ja niistä saatu voitto ohjataan kehitysyhteistyöjärjestö Fida Internationalin kautta Nepaliin. Paluumatkalla Hautalan tilalla on 21-vuotias Misa Jokisalo.

 

Pari minuuttia ennen lähtöä Helsingin Hartwall-areenalta kohti Venäjän rajaa tavoitettu Juho Leppänen kertoo matkan jännittävän yllättävän paljon.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

Seurakuntalainen.fi kysyi Juho Leppäseltä, eikö korut olisi ollut helpompi laittaa rahtina Suomeen?

– Olisi varmasti ollut helpompi, mutta et sä sitten soittaisi mulle. Eli ajateltiin, että siitä ei olisi markkinointimielessä niin suurta hyötyä.

Automatkan tarkoituksena on nostaa asia myös ihmisten tietoisuuteen. Miehet arvelivat autolla Nepaliin matkaamisen ylittävän uutiskynnyksen, mikä on osoittautunut paikkansapitäväksi. Pelkästään Facebookin fanisivuille laitetun promootiokuvan matkamiehistä näki 55 000 ihmistä. Faneja on tällä hetkellä yli 2200 ja määrä kasvaa koko ajan. Miesten matkaa voi seurata myös heidän blogistaan.

Myös sponsoreiden kiinnostus on herännyt. Dream.do-sivusto tilasi miehiltä matkalla kuvattavan videon 8000 eurolla. Rahoilla miehet kattavat matkakulut. Auton kyljestä on myyty myös mainostilaa, jonka tuotto menee suoraan Fidan Nepalin kouluprojektin hyväksi.

Korut mahdollistavat naisten jatkokoulutusta

Vuonna 2008 perustetussa turvakodissa on perheväkivallan, insestin ja ihmiskaupan uhrien lisäksi mielenterveysongelmista kärsineitä naisia sekä entisiä huumeiden käyttäjiä. Kodin tavoitteena on palauttaa usko siihen, että jokainen on arvokas ja hyväksytty. Turvakodissa naiset voivat halutessaan oppia lukemaan, kirjoittamaan sekä valmistamaan erilaisia käsitöitä, kuten koruja. Työllään naiset rahoittavat jatko-opintojaan esimerkiksi yliopistossa.

Turvakodista on tilattu 5000 käsintehtyä korua, jotka miehet hakevat Nepalista Suomeen. Korut tulevat lähiviikkoina myyntiin Store of Hope -verkkokauppaan. Tempaus mahdollistaa poikien katulapsikodin rakentamisen aloittamisen naisten turvakodin yhteyteen, minkä lisäksi korukaupasta ja sponsorilahjoituksista saatava voitto ohjataan Fida Internationalin kautta Nepalissa tehtävään kehitysyhteistyöhön.

 

Lisätietoja voi lukea ja matkaa voi seurata muun muassa valokuvien ja videoiden muodossa Autolla Nepaliin -blogista sekä Facebook-fanisivuilta.