Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Suomalainen messu palaa juurilleen Maata näkyvissä -festareilla

 

Ristikulkue Maata näkyvissä -festareilla 2016. Kuva: Juhana Pitkänen

Kahden viikon kuluttua järjestettävien Maata Näkyvissä -festareiden sunnuntaiaamun jumalanpalveluksena on tänä vuonna Suomalainen messu ilman ehtoollista.

Kahden viikon kuluttua järjestettävien Maata Näkyvissä -festareiden sunnuntaiaamun jumalanpalveluksena on tänä vuonna Suomalainen messu ilman ehtoollista. Suomi 100 ‑juhlavuoden kunniaksi juhlaversiona eri puolilla Suomea ja ulkomaillakin kiertävä Suomalainen messu palaa Maata Näkyvissä -festareilla juurilleen. Lasse Heikkilän säveltämän Suomalaisen messun ensiesitys kuultiin Maata Näkyvissä -festareilla 1998.

Maata Näkyvissä -festareita järjestävän Sleyn nuorisotyön johtaja Juha Heinonen iloitsee Suomalaisen messun lauluista Suomen juhlavuonna festarisunnuntain sanajumalanpalveluksessa.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

− Nuorisotyössä tässä päivässä eläminen on elintärkeää. Jotta tämän hetken identiteettimme on riittävän syvä, on tärkeää, että tunnemme ja tunnustamme historiamme. En keksi parempaa tapaa juhlia 100-vuotiasta Suomea nuorisofestareilla, Heinonen sanoo.

Turvallisuuteen kiinnitetty erityistä huomiota

Heinoselta on syksyn aikana kyselty, onko festareille turvallista tulla. Hän vakuuttaa, että järjestäjät tiedostavat suuren vastuunsa ja turvallisuudesta huolehditaan hyvin.

− Näinä aikoina turvallisuusriskejä on aina siellä, missä on ihmisiä koolla. Maata Näkyvissä ‑festareiden on ollut aina pakko huolehtia turvallisuudesta erittäin tarkasti. Osanottajistamme valtaosa on alaikäisiä, ja vastuumme on suuri. Tänä vuonna laukkutarkastukset vievät entistä enemmän aikaa, mutta se on hyödyksi meille kaikille.

Bändien ja puhujien lisäksi Maata Näkyvissä -festareihin kuuluu olennaisesti yhteisöllisyys. Tänä vuonna mahdollisuuksia kohtaamiseen ja yhteiseen tekemiseen on entistäkin enemmän, sillä Gatorade Centerin käytävillä on uusia aktiviteetteja.

− Iloitsen suuresti festareiden interaktiivisesta kehityksestä. On hienoa, että meillä on entistä enemmän paikkoja yhteyden ja yhteisöllisyyden kehittämiseen. Samalla on hienoa huomata että Suomessa on niin hienoja gospelyhtyeitä, jotka ammentavat viestinsä ja energiansa Jumalan Sanan lupauksista, Heinonen sanoo.

Pohjoismaiden suurinta kristillistä nuortentapahtumaa, Maata Näkyvissä -festareita vietetään 33. kertaa 17.–19.11.2017. Tapahtuma lähti liikkeelle vuonna 1984 menehtyneen turkulaisen lukiolaispojan muistojuhlana. Gatorade Centerille ja Turun Messukeskukseen odotetaan tänäkin vuonna 19 000 nuorta ympäri Suomea. Tapahtuman järjestävät Sleyn nuorisotyö ja joukko Turun evankelis-luterilaisia seurakuntia.