Stig Kankkonen: ”Juupas, eipäs” – asetelmasta päästävä eroon homokeskustelussa

 

Kirkolliskokousedustaja ja toimittaja Stig Kankkonen peräänkuuluttaa uudenlaista lähestymistapaa kiivaana kuohuvaan homokeskusteluun. Kankkosen mukaan keskustelun molemmat osapuolet ovat paikoin epäonnistuneet kommunikaatiossaan.

– Olen seurannut tätä keskustelua surullisin mielin monestakin syystä. Minusta meidän pitäisi tunnustaa, että yksimielisyyttä ei ole saavutettavissa. Sen sijaan pitäisi kysyä, miten kuljemme eteenpäin erimielisyydestä huolimatta. Kommunikaatiossa ollaan hakoteillä molemmin puolin. Ei ole pystytty sanomaan mitä oikeasti tarkoitetaan.

– Minun on helppo ymmärtää, että vähemmistö kokee syrjintää ja loukkaantumista näissä kysymyksissä. Miksi emme voisi istua alas ja selvittää miten olemme toisiamme loukanneet, Kankkonen kysyy.

Sansa Neliöb. 13.2.-12.3.

Kankkonen ihmettelee myös sitä, miksi kirkko on menettänyt oikeutensa olla kirkko.

– Minusta on kohtuullista antaa kirkon olla sitä mitä se on. Nähdäkseni meillä on jo sukupuolineutraali lainsäädäntö. Miksi tämä ei riitä?

– Joka tapauksessa ”juupas, eipäs” -keskustelu pitäisi saada loppumaan. On turha yrittää vakuuttaa erimieltä olevia, Kankkonen toteaa.

Kankkosen mukaan homokeskustelussa tulisi huomioida eri tasot.

– Tämähän on määrällisesti pieni, mutta periaatteellisesti suuri kysymys. Se pitäisi muistaa, Kankkonen painottaa.

Stig Kankkonen pitää Kristillisdemokraattien puheenjohtajaan Päivi Räsäseen kohdistuneita syytöksiä kummallisina.

– Surkuhupaisaa, että puolueenjohtajan lausunto saa aikaan tällaisen kohun. Eihän hän edusta kirkkoa. Eikö se ole vähän sama asia jos loukkaantuisimme K-kaupan toimintaan ja lakkaisimme sen tähden käyttämästä Finnairia?

Kirkosta eroaminen on jatkunut tasaisena viime viikolla TV2 esittämän Homoillan jälkeen. Kirkon jättäneitä on eroakirkosta.fi -sivuston laskurin mukaan kertynyt tähän mennessä 27 574 henkilöä.