Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Sisäministeri Räsänen: Kirkoilla suuri merkitys yhteiskunnan vakaudelle

 

Sisäministeri Päivi Räsänen osallistui Paavalin synodin kirkkopäiville lauantaina Ryttylässä. KUVA: Juhani Koivisto.

Sisäministeri Päivi Räsänen osallistui Paavalin synodin kirkkopäiville viime viikonloppuna. Puheessaan Räsänen totesi, että kirkoilla ja kristillisillä järjestöillä on paljon suurempi vaikutus yhteiskunnan vakauteen, turvallisuuteen ja talouteen kuin usein osataan ajatella.

– En puhu pelkästään niistä alkoholisteista tai rikoksenuusijoista, joiden kohdalla uskoontulo on muuttanut elämän suunnan. Kestävät arvot ja elämän mielekkyys ovat koko hyvinvointiyhteiskunnan perusta.

Räsänen huomautti, että etiikka ei synny tyhjiössä.

– Arvot jäävät tyhjiksi sanoiksi, jos niitä ei kyetä maailman katsomuksellisesti määrittelemään.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

– Rehellisyys ja työmoraali ovat edellytyksenä sille, että saamme verotuloja, joilla hyvinvointia voidaan ylläpitää.

Räsänen sanoi puheessaan, että tasapainoiset perheet, kestävät avioliitot ja vastuullinen vanhemmuus ovat edellytyksiä lasten ja nuorten kehitykselle.

– Yhden nuoren syrjäytymisen ehkäisy aiheuttaa yli miljoonan euron säästön yhteiskunnalle koituvissa kustannuksissa, Räsänen totesi.

”Sisäministeriä ei tarvita ideaaliyhteiskunnassa”

Puheessaan Räsänen kommentoi maallisen ja hengellisen vallan erilaisia tehtäviä.

– Esivalta voi käskyillä ja laeilla, myös tuomioita uhkaamalla sekä kannustimilla pakottaa ihmiset tekemään hyvää ja karttamaan pahaa.

Räsänen sanoi, ettei usko sellaiseen ideaaliyhteiskuntaan, jossa ihmiset ilman jonkinlaista rangaistusjärjestelmää olisivat luonnostaan toisilleen hyviä.

Sellaista ideaaliyhteiskuntaa ei ole, jossa ilman jonkinlaista rangaistusjärjestelmää ihmiset olisivat luonnostaan toisilleen hyviä.

– On vaikeaa edes kuvitella millainen yhteiskuntamme olisi, jos syntiä ei olisi ja kaikki rakastaisivat lähimmäistään niin kuin itseään. Sisäministeriä ei sellaisessa yhteiskunnassa tarvittaisi, ei poliisia eikä rajavartijoita.

– Poliisi on se instituutio, joka symbolisestikin kantaa tätä esivallan miekan tehtävää ja herättää meissä tiettyä pelkoa ja kunnioitusta.

Hengellistä valtaa Räsänen kuvaili toisenlaiseksi.

– Ihmistä ei voi pakottaa uskomaan tai rakastamaan Jumalaa. Hengellinen valta on evankeliumin valtaa, valtaa antaa syntejä anteeksi ja armahtaa.

 
artikkelibanneri Uusi Tie