Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Sisäministeri Bernard Cazeneuve: Ranskan iskusta pidätetyn radikalisoitumista tutkittiin jo 2006

 

Ranskan sisäministeri Bernard Cazeneuve

Ranskan sisäministeri Bernard Cazeneuven mukaan pidätettyä miestä tutkittiin jo vuosia sitten radikalisoitumisesta. Hänellä oli yhteyksiä Salafisti-liikkeeseen.

Itäranskalaiseen kaasutehtaaseen aamulla tehty isku oli terroriteko, vahvisti Ranskan presidentti Francois Hollande iltapäivällä tiedotustilaisuudessa.
Iskussa kuoli yksi ihminen ja ainakin kaksi loukkaantui.
Lyonin lähellä tapahtuneessa iskussa ajettiin ajoneuvolla päin kaasutehdasta. Iskun jäljiltä löydettiin irtileikattu pää kiinnitettynä tehtaan portteihin. Kuolleen miehen ruumiissa oli arabiankielistä kirjoitusta. Uutistoimisto AFP:n mukaan kuollut mies olisi ollut ranskalainen liikemies.
Presidentin mukaan iskun tekijäksi epäilty mies on pidätetty ja tunnistettu, mutta iskussa saattoi olla mukana toinenkin henkilö. Viranomaislähteen mukaan myös pidätetyn miehen vaimo on otettu kiinni. Aikaisempien viranomaistietojen mukaan iskusta olisi pidätetty myös toinen mies.
Hollande on varma, että terrori-iskun tarkoituksena oli aiheuttaa tehtaalla räjähdys.
Ranskan sisäministeri Bernard Cazeneuven mukaan pidätettyä miestä tutkittiin yhdeksän vuotta sitten radikalisoitumisesta, ja hänellä oli yhteyksiä tiukoista islam-tulkinnoistaan tunnettuun Salafisti-liikkeeseen.
Presidentti Hollande kertoi, että mahdollisten muiden iskukohteiden turvatoimia on lisätty ympäri maata.

(STT-AFP /Radio Dei)

Perheniemi neliöb. 17.-23.6.

 
Dei, sävelmatka, artikkeliban 31.5.- (2/2)