Simojoki Exit-yhtyeestään: Emme todellakaan ole lopettamassa

 

Exit levynjulkistamiskeikalla Helsingin Vanhassa kirkossa.

Konkari yhtye Exit julkaisi ensimmäisen kokoelmalevynsä. Exit-yhtyeen ”1989-1999” -kokoelmalevy kerää samoihin kansiin yhtyeen seitsemältä ensimmäiseltä albumilta suosituimmat kappaleet remasterointuina versioina. Exit on Suomen menestynein kristillisen rokin yhtye, joka on tehnyt yli 20 vuoden uran.

Helsingin Vanhassa kirkossa pidetyssä levynjulkistamistilaisuudessa viime perjantaina Exit osoitti, että yhtye on pysynyt uskollisena kutsumukselleen evankeliumin levittäjänä.

– Toivon, että nämä gospelkappaleet voisivat olla kuulijoille rohkaisuna edelleen, Pekka Simojoki sanoi.

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.

Yhtyeen rohkaiseva ja sanomallinen musiikki veti paikalle runsaasti keski-ikäistä kuulijakuntaa. Exit onkin profiloitunut viime vuosina tämän ikäpolven kristillisen musiikin vahvaksi edustajaksi yli seurakuntarajojen – ei kuitenkaan muumioitumalla vaan edelleen raikkaana elävän sanoman välittäjänä.

Usein ajatellaan artistien kokoelmalevyn olevan merkki lopettamisen lähestymisestä.

– Sellaista meiltäkin on kyselty, että joko on loppukonsertin aika. Siihen totesin, että ei todellakaan, nämä keski-ikäiset herrat ovat vasta uuden alussa, Pekka Simojoki kuittaa.

Kokoelmalevy sisältää myös 12 muuta Exitin suosituinta laulua ensimmäisen 10 vuoden ajalta. Bonuksena levyllä on vielä ennen julkaisematon Live-versio, jossa nykyinen Exit-kokoonpano esittää potpurin neljästä muusta vanhasta hitistään.

Yhtye on urallaan myynyt lähes 90 000 levyä ja soittanut jo pitkälti yli 800 keikkaa pääosin Suomessa. Sen kysyntä jatkuu edelleen tasaisena ja viime vuosina sen konserteissa on ollut jatkuvasti yli 400 kuulijaa konserttia kohden.

 

TEKSTI JA KUVA: Hannu Savonen

 

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie