Sari Savela Seurakuntalaisen päätoimittajaksi

 

Sari Savela. Kuva: Jarmo Teinilä.

KTM Sari Savela aloittaa Seurakuntalainen.fi-sivuston päätoimittajana 1.6.2016.

Savelalla on laaja kokemus toimittajan ja valokuvaajan työstä. Hän on toiminut muun muassa Perheiden ABC+ -lehden päätoimittajana sekä toimittajana monissa eri medioissa.

– Seurakuntalainen on vakavasti otettava kristillinen uutissivusto, jonka tunnettuutta ja sisältöä haluan uutena päätoimittajana kehittää, Savela sanoo.

Jalohaukat vko 3 SMy

– Olen hyvin motivoitunut ja innostunut siitä, että pääsen luotsaamaan sivustoa. Laajapohjainen kristittyjen yhteinen hanke tuntuu hienolta.

Seurakuntalainen.fi on kristillisten mediatalojen yhteinen uutissivusto. Sivuston yhteistyökumppanit ovat Aikamedia Oy, Karas-Sana Oy, Kustannus Oy Uusi Tie, Medialähetys Sanansaattajat ry, Nuotta.com, Sley-Media Oy, Perussanoma Oy, Päivä Osakeyhtiö ja Radio Dei.

 Uusi Tie ei jatka kustantajana

Seurakuntalaisen väistyvä päätoimittaja on Uusi Tie -lehden toimituspäällikkö Matti Korhonen.  Päätoimittajavaihdoksen yhteydessä Seurakuntalainen siirtyy kokonaan Perussanoma Oy:n kustannettavaksi.

Uusi Tie jatkaa kuitenkin sisällöntuotannon osalta yhteistyötä, vaikka väistyykin kustantajan vastuusta. Perussanoman toimitusjohtaja Juha Vähäsarja kertoo tähänastisen kustannusyhteistyön Uuden Tien kanssa toimineen hyvin.

– Sivustoa on tehty hyvässä yhteisymmärryksessä ja samanlaisella työnäyllä.

Matti Korhosen mukaan Uuden Tien päätökseen vaikuttivat taloudellis-toiminnalliset syyt.

– Seurakuntalaisen sisällön suhteen olemme jakaneet Perussanoman kanssa yhteisen näyn. Tiukentunut taloustilanne on kuitenkin pakottanut meidät tekemään ratkaisuja ja keskittämään voimavaroja ydintoimintaamme, Korhonen toteaa.

Seurakuntalainen.fi kertoo laajasti seurakuntien ja kristillisten toimijoiden toiminnasta. Suosittu sivusto on kasvattanut kävijämääriään tasaisesti perustamisvuodestaan 2010 asti ja sillä vieraillaan vuoden aikana yli miljoona kertaa.

– Näen Seurakuntalaisen löytäneen paikkansa seurattuna uutissivustona. Uskon, että se voi jatkossa entisestään vahvistua klassiseen kristinuskoon sitoutuneena äänenä maassamme, Perussanoman Juha Vähäsarja sanoo.