Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Sanan Suvipäivillä katseet kohtaavat

 

Ari Tuhkanen ja Ulla Saunaluoma ovat valmiina viikonlopun Sanan Suvipäiville.

Kansan Raamattuseuran kesäjuhlat Sanan suvipäivät levittäytyvät 13.-15.6. Klaukkalan keskustaan, kouluille ja kirkolle. Päivien teemana on Näe minut.

‒Teema puhuu kaipuustamme toistemme ja Jumalan edessä: kelpaanko, riitänkö, olenko arvokas kun katsot minua, Kansan Raamattuseuran toiminnanjohtaja Ulla Saunaluoma kuvaa.

‒ Haluamme tehdä ihmisennäköisen tapahtuman, jossa Jumalan rakkaus ja armo hoitavat meitä siinä, missä elämässään itse kukin on.

Perheniemi neliöb. 13.-19.5.

‒ Päivien viesti on, että jokainen ihminen ansaitsee tulla nähdyksi. Jumalan armo kutsuu meidät näkyväksi, Suvipäiviä isännöivän Nurmijärven seurakunnan kirkkoherra Ari Tuhkanen toteaa.

Teemaa lähestytään monilta puolilta, perheen, yhteiskunnan ja julkisuuden näkökulmista. Miten media näkee ihmisen ja mitä jää näkemättä? Miten näemme lähimmäisemme, kun kaikki ei menekään suunnitelmien mukaan? Mistä löytyy rohkeus katsoa tulevaisuuteen tässä ajassa? Ja mitä tapahtuu, kun Jeesuksen katse tavoittaa ihmisen?

Teemoista ovat puhumassa muiden muassa Jari Sinkkonen, Heli Pruuki, Matti Vanhanen, Marjaana Toiviainen, Heikki Hursti, Mikael Pentikäinen ja Miina Savolainen ja Ulla Halttunen.

Raamattuopetukselle on ohjelmassa varattu paljon aikaa. Raamatun kautta päivien teemaa valottavat muun maussa. piispa Tapio Luoma ja professori Lauri Thurén.

Neljän raamattutunnin lisäksi lauantaina voi paneutua kanavassa Raamattuun koko päivän ajan. Aiheina ovat erityisesti Jesajan kirja ja Apostolien teot, joista opettavat Riitta Keskimäki, Vesa Siltala ja Hannu Nyman.

Myös rukoukselle ja rukousopetukselle on viikonloppuna oma paikka Klaukkalan kirkolla toimivassa Rukouksen talosta vastaavat Maikku Saarinen ja Mikko Matikainen.

Kanavissa käsitellään vanhemmuuden ja perheen kysymyksiä Anu ja Jukka Mattssonin kanssa.

Tapahtuman yhteydessä järjestetään silmälasikeräys, johon voi tuoda tarpeettomat silmälasit toimitettaviksi edelleen niitä tarvitseville yhteistyössä Vision for All -järjestön kautta.