”Ruotsissa syrjitään uskovia sijaisvanhempia”

 

kuva: sxc.hu

”Sanoin olevani kirjoilla Livets ordin seurakunnassa Uppsalassa. Silloin vastattiin lujasti ’kiitos ei’. Ennen kuin virkailija löi luurin korvaani, hän kysyi, kuritammeko lapsia”, Vivi-Ann Landén kertoo.

Ruotsissa Huddingen kunta kieltäytyi sijoittamasta lapsia kokeneen pariskunnan perhekotiin, koska sijaisvanhemmat ovat tunnustavia kristittyjä.

Roger ja Vivi-Ann Landén ovat pitäneet perhekotia yli kymmenen vuotta Björklingessä. Äskettäin he halusivat jatkaa toimintaansa, nyt Huddingen kunnassa. Mutta kun kunta sai tietää, että Landénit ovat uskovaisia, heidät torjuttiin.

Kirkkorekry neliöb. 29.4.-12.5.

– Sanoin olevani kirjoilla Livets ordin seurakunnassa. Silloin vastattiin lujasti ”kiitos ei”. Ennen kuin virkailija löi luurin korvaani, hän kysyi, kuritammeko lapsia, Vivi-Ann sanoo Världen idag -lehdelle.

Noin 30 lasta on saanut sijaiskodin Landéneilla, mutta usein viranomaiset ovat karsastaneet heidän uskoaan. Virallisesti uskonnollinen syrjiminen on Ruotsissa kielletty.

Livets Ord (Elämän Sana) on helluntailaistyyppinen seurakunta. Liike toimii Suomessa Turussa ja Helsingissä. Ruotsissa suunnitellaan tosi-tv -sarjaa Livets Ordista. Tunnetuin seurakunnan jäsen lienee laulaja Carola Häggqvist.