Ihmisiä ja ilmiöitä: Jari Kekäle: ”Ei se varmaan Jumalalle ole mikään tiedonanto, kun kerromme, että nyt tuntuu tältä” Elämäntaito: Jouni Turtiainen on ollut päähän potkittujen uskollinen ystävä

Resurssien lisääminen erityisnuorisotyölle poiki tunnustusta Lahden seurakuntayhtymälle

 

Lahden Ristin kirkko. Kuva: Sari Savela

Lahden seurakuntayhtymä sai Erkan päivänä 18.5.2018 vuoden 2018 Kirkon erityisnuorisotyön teko -palkinnon. Palkinnon jakoi Kirkon erityisnuorisotyöntekijät.

Teko-palkinnon perusteluissa on huomioitu, että seurakuntien taloustilanteen muuttuessa yhä tiukemmaksi päätökset resurssien suuntaamisesta ovat tärkeitä. Lahden seurakuntayhtymä on konkreettisesti lisännyt erityisnuorisotyön resursseja.

Lahdessa lasten ja nuorten puolesta tekee töitä nyt kolme erityisnuorisotyön ammattilaista. Muutos yhdestä henkilötyövuodesta kolmeen on tapahtunut lyhyessä ajassa. Lahdessa on huomioitu myös merkittävän taloudellisen satsaus erityisnuorisotyön menetelmään, jossa satsataan nuorten harrastuksiin, kuten tasokkaisiin pelikoneisiin, nuorten mahdollisuuteen harrastaa joukkuepelejä sekä hyvään valmennukseen. Kohderyhmänä ovat huolta herättävät ja harrastuksista kiinnostuneet nuoret.

Perheniemi neliöb. vkot 39-40. MJa

Kirkon erityisnuorisotyön teko -kunniakirja jaetaan vuosittain Erkan päivänä 18.5. Ensimmäinen palkinto jaettiin viime vuonna postuumisti vuonna 2015 edesmenneelle Espoonlahden seurakunnan erityisnuorisotyöntekijä Sami Hiltuselle.