Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Rehtori Simo Lintinen ylennettiin kirkkauteen

 

Suomen teologisen opiston rehtori Simo Lintinen

Suomen teologisen opiston rehtori, M.Div. Simo Lintinen menehtyi vaikean sairauden uuvuttamana tiistai-iltana 1.11. Tampereella.

Rauhallisesti läheistensä ympäröimänä ajasta ikuisuuteen siirtyneen pastori Simo Lintisen sairaus havaittiin vain hieman yli kuusi viikkoa sitten. Sairastumisen järkyttävyyttä korosti se, että hänen johtamansa oppilaitos oli juuri muuttanut Hankoniemeltä uusiin toimitiloihin Tampereelle. Opiston muutto keskemmälle maata hyvien liikenneyhteyksien päähän oli ollut Lintisen määrätietoinen tavoite jo vuosien ajan. Unelma toteutui, mutta hän itse ei saanutkaan enää olla kasvattamassa uutta sukupolvea seurakuntien palvelukseen. Lintinen täytti 63 vuotta 26. lokakuuta.

– Simo Lintinen oli henkilö, joka eli kutsumustaan joka solullaan. Hän oli laajasti arvostettu esikuva hengellisenä johtajana, opettajana ja ihmisenä. Hän katsoi koko ajan tulevaisuuteen ja panosti määrätietoisesti uuden nousevan sukupolven kasvattamiseen, toteaa Vapaakirkon kirkkokunnanjohtaja Hannu Vuorinen.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

– Hänen äkillinen poismenonsa jättää maamme hengelliseen kenttään ison aukon. Hän jätti meille ison perinnön niissä nuorissa työntekijöissä, joiden rohkaisijana ja varustajana hän toimi niin luokkahuoneissa kuin niiden ulkopuolellakin, Vuorinen lisää.

Simo Lintinen astui Suomen teologisen opiston palvelukseen vuonna 1991. Rehtorina hän toimi vuodesta 2005 alkaen. Hän on ollut Suomen Vapaakirkon koulutuksen johtaja ja johtoryhmän jäsen vuodesta 1991 alkaen.

Hengellisen työnsä Lintinen aloitti 1970-luvulla nuorisotyöntekijänä ja kouluevankelistana. Ruotsissa hän palveli siirtolaispastorina teologisten opintojensa ohella vuosina 1979–1984. Tampereen vapaakirkkoseurakunnan johtajana hän oli vuosina 1984–1989. Vapaakirkon pastoritutkinnon lisäksi Lintisellä oli Master of Divinity –tutkinto (Tyndale Theological Seminary, Hollanti) ja opettajatutkinto.  Hänellä oli meneillään teologian tohtoriopinnot Åbo Akademissa.

Lintinen oli hollantilaisen Tyndale Thelogical Seminaryn johtokunnan jäsen ja kuului oppilaitoksen akateemiseen jaostoon. Hän oli Evankelisten vapaakirkkojen kansainvälisen liiton (IFFEC) teologisen komitean jäsen. Hän teki useita koulutusmatkoja Himalajan Vapaakirkon työtekijäkursseille.

Lintinen kuului Suomen New Wine –verkoston johtotiimiin ja oli vuodesta 2003 alkaen Himoksella kesäisin järjestettyjen New Wine -tapahtumien keskeisiä toimijoita.

Simo Lintisen puoliso on Suomen Alfa-koordinaattorina tunnettu Helena Lintinen. Heillä on neljä lasta ja kahdeksan lastenlasta.

 

 

 

 

 

 
Päivä artikkelibanneri 11.3.- 2024

Aiheet