”Rakkaus ei ole valtion asia”

 

Ludovine de La Rochèren mukaan erityisesti nuoret ovat saaneet Ranskassa sydämelleen puolustaa lapsia. KUVA: JOUKO MAKKONEN

Ranskalainen La Manif Pour Tous -järjestö on koonnut yhteen satoja tuhansia ranskalaisia, jotka kannattavat miehen ja naisen välistä avioliittoa. Järjestön puheenjohtaja Ludovine de La Rochère vieraili Suomessa 28.3. perinteistä avioliittoa puolustavan kansalaisaloitteen julkistamistilaisuudessa. – Rakkaus sellaisenaan ei ole valtion asia. Valtio on kiinnostunut avioliitosta, koska avioliitto muodostaa yhteiskunnan tulevaisuuden perustan, hän korostaa.

Ludovine de La Rochère kertoo suurten massojen liikkeellelähdön syynä olevan ihmisten ymmärrys siitä, että perheeseen kuuluu isä ja äiti.

– Lapsi tarvitsee vanhemmikseen miehen ja naisen. Tahdomme kunnioittaa lapsen tarpeita.

Sansa Neliöb. 13.2.-12.3.

Toinen merkittävä syy ihmisten liittymiseen oli kunnioittavan viestin antaminen.

– Tuomitsemme homofobian. Tietenkin kunnioitamme jokaista ihmistä. Moni homoseksuaali koki vapautta liittyä liikkeeseemme. He tunsivat olevansa kunnioitettuja.

La Manif Pour Tous -organisaatiota on syytetty homofobiasta, mutta La Rochère painottaa, että kyseessä on LBGT(lesbo-, bi-, homo-, trans-) -aktivistien lyömäase.

– Meidän joukossamme olevia homoseksuaalejakin syytetään homofobiasta. On hyvä ymmärtää, että LBGT-aktivistit edustavat vain pientä osaa homoseksuaaleista. On olemassa paljon homoseksuaaleja, jotka kannattavat isän, äidin ja lasten muodostamaa perhettä.

La Manif Pour Tous ei itse ota kantaa seksuaalisuuteen. La Rochèren mukaan se ei kuulu heidän aihepiiriinsä. Heidän tehtävänsä on puolustaa avioliittoa perheen ja yhteiskunnan jatkuvuuden perustana.

– Avioliiton tarkoitus on perheen perustaminen.

Suvaitsevaisuuden nimissä toimitaan suvaitsemattomin keinoin

Toinen ulkomaalainen puhujavieras tilaisuudessa oli virolainen juristi ja oikeustieteen yliopisto-opettaja Varro Vooglaidin. Hänen mukaansa enemmistö Viron väestöstä ei kannata homoliikkeen päämääriä, mutta sen sijaan poliittinen eliitti ja media kannattavat.

– On käytännössä mahdotonta pystyä puolustamaan näkemystä poliittisella kentällä ja mediassa. Siksi koimme tarpeelliseksi perustaa kansallisaktivismitoiminnan.

Vooglaid kertoo kohdanneensa kovia keinoja eri tavoin ajattelevilta. Yhdistys lähetti ihmisille joukkovetoomuksen, jossa vastustettiin avioliiton uudelleenmäärittelyä.

– Jo ennen kuin olimme lähettäneet vetoomukset, meitä vastaan hyökättiin poliitikkojen ja median toimesta. Me olimme vain sanoneet, että perhe on miehen ja naisen välinen liitto, ja meitä syytettiin vihanlietsonnasta.

Vooglaidin mukaan kuluttajansuojavirasto halusi nostaa kanteen heitä vastaan pysäyttääkseen tämän kampanjan alkutekijöihinsä.

-Jouduimme vakuuttamaan, että tämä on normaalia sananvapauden käyttämistä. Tämä on mielestäni suurin ristiriita: ihmiset, jotka kampanjoivat ihmisoikeuksien puolesta, mutta ovat valmiita riistämään nämä oikeudet toisilta.

Yhdistys sai myös paluupostissa tärveltyjä vetoomuksia. Homoliikkeen aktivistit kannustivat lehti-ilmoituksin ihmisiä lähettämään vetoomuksia takaisin täyttämättöminä niin paljon kuin mahdollista, sillä Vooglaidin yhdistys joitui maksamaan niiden paluupostikulut. Pyrkimyksenä oli aiheuttaa yhdistykselle taloudellista tappiota.

– Tämä on jotain, mitä minä en koskaan tekisi. Minä ymmärrän, että ihmisillä on erilaisia näkemyksiä ja vakaumuksia. Tunnustan myös heidän oikeutensa puolustaa näkemyksiään. Mutta en näe mitään arvokasta pyrkimyksessä aiheuttaa aktiivisesti taloudellista vahinkoa.

Ihmisten ei pitäisi pelätä sanoa mielipidettään

Vooglaidin toive on rohkaista ihmisiä sanomaan mielipiteensä ääneen.

– Olemme törmänneet vuosien ajan siihen, että ihmiset pitävät asiaamme tärkeänä, mutta eivät uskalla kannattaa meitä julkisesti. Näiden ihmisten joukossa on tunnettuja ja vaikutusvaltaisiakin henkilöitä. He pelkäävät, että jos he ilmaisevat mielipiteensä, heille tulee seuraamuksia, menetettyjä töitä tai tilaisuuksia. Tämä ei ole hyväksyttävää. Se ei tarkoita vapaassa yhteiskunnassa elämistä.

 

Aloitteen julkistamistilaisuuden järjesti Aito avioliitto ry.