Raisiossa juostiin köyhien lasten hyväksi

 

Juoksun osallistujajoukko sai yhteensä kasaan 172 lahjaa. KUVA: Matti Kurki

Operaatio 21.1-puolimaraton keräsi varoja Romanian ja Moldovan lapsille. Osallistujat toivat mukanaan kenkälaatikoita täynnä lahjoja.

Viime lauantaina 22.8. järjestetylle puolimaratonille lähti mukaan lähes 50 osallistujaa.

– Jokainen juoksija oli voittaja jo starttiviivalla, sillä yhdessä tämä joukko keräsi 172 lahjaa, iloittiin Operaatio Joulun Lapsen Facebook-sivulla.

Sansa Neliöb. 13.2.-12.3.

Juoksu oli osa Operaatio Joulun Lapsi -keräystä, joka toteutetaan yli sadassa maassa. Suomessa se toimii Patmos Lähetyssäätiön alla. Lahjat viedään henkilökohtaisesti lapsille ennen joulua. Samalla heille ja heidän perheilleen kerrotaan evankeliumi.

Konkreettista apua

Juoksun osallistujien joukossa oli muun muassa malli Meri Ikonen. Hänen ensimmäinen puolimaratoninsa taittui aikaan 2 tuntia 17 minuuttia.

– Oli mahtavaa olla juoksemassa näiden lasten puolesta, Ikonen iloitsi maalialueella.

Kolmantena maaliin saapunut Mikko Sarimaa oli mukana tapahtumassa ensimmäistä kertaa ja aikoo tulla ensi vuonna uudestaan juoksemaan. Hän nautti hyvästä ilmapiiristä ja tunnelmasta.

– Mahtava tapa olla auttamassa lapsia niin konkreettisella tavalla, Sarimaa kommentoi.

Operaatio Joulun Lapsen kautta tämän vuoden kenkälaatikkolahjoja voi lahjoittaa marraskuun alkupuolelle saakka. Lahjoitus on mahdollista tehdä ympäri vuoden myös internetin välityksellä. Tavoitteena on kerätä 32 000 kenkälaatikkolahjaa. Keräyksen pääkoordinaattorina toimii Ilkka Kujala.

 
artikkelibanneri Uusi Tie