Radiotyö jatkuu Japanissa

 

Japanin kaoottisessa tilanteessa tärkeäksi viestinnän välineeksi on muodostunut radio.

-FEBC:n japaninkieliset ohjelmat jatkuvat koko ajan, mutta kuuntelijat eivät voi soittaa radioon. Ohjelmissa hoidetaan ihmisten henkistä puolta ja vahvistetaan samoja ohjeita, joita maan hallituskin antaa. Tärkeintä on lohdun ja toivon luominen ihmisille, kertoo Eila Murphy.

Murphy työskentelee Radiolähetysjärjestö Sanansaattajien tutkijana ja lähetystyöntekijänä. SANSA ei tue Japanissa tehtävää medialähetystyötä taloudellisesti, mutta kansainvälinen radioasema Far East Broadcasting Company (FEBC) on tärkeä yhteistyökumppani.

Eila Murphy on ollut yhteydessä katastrofin aikana FEBC:n Japanin johtajaan Keiko Yoshizakiin.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

– Rukoillaan, että Jumala käyttää radio-ohjelmia lohduttamaan ja rohkaisemaan ihmisiä kärsimyksen keskellä. Nyt kun kaikki viestimet eivät toimi, monet avaavat radion, Keiko Yoshizaki muistuttaa SANSAN verkkouutisissa.

Myös TWR:n ohjelmat jatkuvat

SANSAn toinen merkittävä kansainvälinen yhteistyökumppani, radiolähetysjärjestö TWR, on myös ilmoittanut, että sen Japanin-kontaktit ovat kunnossa. TWR lähettää Japaniin ainakin raamatunopetusohjelmaa Thru the Bible (Raamattu kannesta kanteen).

TWR radioi raamattuohjelmaa suurtehoasemaltaan Guamin saarelta, joka oli Japanin maanjäristyksen jälkeen vakavan tsunamivaaran alla. Saari säästyi tuholta, ja TWR on ilmoittanut sekä radiolähettimen että saarella työskentelevän henkilöstön olevan vahingoittumattomia. Guamilta lähetetään myös SANSA tukemia mandariinikiinankielisiä ohjelmia.
Asiasta kertoi SANSAN verkkouutiset.

 
artikkelibanneri Uusi Tie