Raamattujen polttaminen on yleistä

 

Pienen amerikkalaisseurakunnan suunnitelma polttaa Koraaneja ehti jo kiihdyttää mieliä mellakointiin asti. Muutama ihminen kuoli, vaikka rovio lopulta peruutettiinkin. Mediakohussa jäi huomaamatta, että myös Raamattuja ja muiden uskontojen pyhiä kirjoja poltetaan. Muidenkin eri syistä paheksuttujen kirjojen polttamisella on pitkä historia.

Marttyyrien ääni -järjestö tiedotti äskettäin välikohtauksesta laosilaisessa kylässä. Kyläpäällikkö ja muut naapurit menivät kristityn naisen Somchin (nimi muutettu) kotiin.

– He ottivat kaiken, mikä oli kristillistä. He löysivät Raamatun ja julistivat: ”Tämän kirjan takia Somchin äiti sairastaa. Meidän täytyy tuhota se!” He veivät Raamatun, laulukirjan ja joitain muita kirjoja ulos ja polttivat ne, Somchi selosti.
Laosissa myös hallitus suosii buddhalaisuutta ja painostaa muiden uskontojen harjoittajia.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

Marttyyrien äänen tiedotteen mukaan Raamattuja poltetaan, revitään tai takavarikoidaan päivittäin ympäri maailmaa maissa, joissa uskonnonvapautta rajoitetaan.

Höyrypäitä ja
sääntöjen noudattajia

Muun muassa Saudi-Arabian viranomaiset hallituksen uskontopolitiikan mukaisesti takavarikoivat vähän väliä maahan tulevilta kristityiltä ja siellä salaa kokoontuvilta kristittyjen ryhmiltä Raamattuja ja polttavat ne tai tuhoavat ne muulla tavoin.

Gazassa äärimuslimit hyökkäsivät kesäkuussa 2007 katolilaisten tiloihin ja tuhosivat paljon esineitä, muun muassa polttivat Raamattuja.

Pakistanissa Faisalabadin lähellä taas kristityt olivat valmistelleet kirkkoa joulujuhlia varten vuonna 2008 ja poistuneet hetkeksi syömään, ja sillä välin joku oli polttanut siellä Raamatun ja muita kristillisiä kirjoja. Kirkosta löytyi kirjelappunen, joka käski heitä kääntymään islamiin, jos halusivat elää rauhassa ja välttyä joutumasta helvettiin.

Myös muiden uskontojen edustajat ovat syyllistyneet Raamattujen polttamiseen. Esimerkiksi Israelin ortodoksijuutalaiset polttavat Uusia testamentteja silloin tällöin.

Intiassa Karnatakan osavaltiossa noin viisisataa hindua ryntäsi toukokuussa 2005 pastori Paulraj Rajun kotiin, minne noin 60 henkeä oli kokoontunut jumalanpalvelukseen, teki väkivaltaa seurakuntalaisille ja poltti Raamattuja ja muita kirjoja.