Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Pysyvätkö naiset enää kirkon penkeissä?

 

KUVA: Wikipedia Common

Tällä viikolla julkaistun amerikkalaisen Barna Group –tutkimuskeskuksen raportin mukaan naiset ovat kokeneet merkittävän uskonnollisuuden muutoksen kahden viime vuosikymmenen aikana.

Naiset osallistuvat yhä vähemmän kristillistä uskoa koskevaan toimintaan ja kokevat uskonnon yhä useammin vähemmän tärkeäksi.

Naisilla on myös yhä harvemmin perinteistä kuvaa Jumalasta kaikki tietävänä luojana ja maailmankaikkeuden hallitsijana.

– Tutkimuksessa selvisi, että naisten kirkossakäynti on vähentynyt kahden vuosikymmenen aikana 11 prosenttia, miesten vastaavan luvun ollessa 6 prosenttia.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

– Kymmenet miljoona amerikkalaiset kamppailevat uskonsa kanssa pohtien miten kokea ja ilmaista uskoaan sekä mihin ylipäätään uskoa. Naiset ovat selvästi valmiimpia määrittelemään uskon sisällön uudelleen, tutkija George Barna kommentoi.

– Esimerkiksi naiset voivat sanoa olevansa uudesti syntyneitä kristittyjä, mutta eivät silti ota uskoaan Raamatusta tai kirkon opista. Naiset tuskin pysyvät enää kauaa kirkon penkeissä.

Miehet näyttävät kokeneen vähemmän uskonnollista muuttumista kahden menneen vuosikymmenen aikana. Tällä hetkellä näyttää siltä, että miehille on ominaisempaa pysyä vakaana uskossaan.

Barnan vuosittaiseen tutkimukseen osallistui 1621 amerikkalaista. Barna Group on tuottanut vuodesta 1984 tutkimusta kulttuuritrendien, arvojen, uskonnon ja asenteiden suhteista.

 
artikkelibanneri Uusi Tie