Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Pyhäkoulun suosio kasvaa Ruotsissa

 

Tukholmassa eri kirkkokuntien järjestämässä yhteistapahtumassa 21.5. pyhäkouluikäiset jonottivat pomppimaan. (Kaj Aalto)

Ruotsin kirkon pyhäkoulujen kävijämäärät kasvoivat viime vuonna, kertovat kirkon tilastot.

Säännöllisten pyhäkouluissa kävijöiden määrä on vuodesta 2001 noussut yli kaksinkertaiseksi.

Jonas Bromander Ruotsin kirkon keskustoimistosta Upsalasta ei osaa selittää pyhäkoulujen menestystä. Muut luvut ovat negatiivisia.

Viime vuonna pyhäkoululaisten määrä kasvoi 830:lla. Vuodesta 2001 alkaen kävijämäärät ovat nousseet 3367:sta 8591:een vuonna 2010, kertoo Ruotsin kirkon lehti Kyrkans tidning.

– Emme ole vielä analysoineet tuoreita tilastoja. Mutta trendi on mielenkiintoinen, Jonas Bromander sanoo.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

15-vuotiaiden ikäluokka on kutistunut viime vuosina, mutta suhteellisesti rippikoululaisten määrä on hieman kasvanut. Kirkkoon kuuluvista 40,6 prosenttia pääsi ripille, kun kaikista Ruotsin 15-vuotiaista vain 32,5 prosenttia kävi rippikoulun.

Kirkon tilastoissa pyhäkoulu onkin ainoa valopilkku. Kirkosta erosi viime vuonna 57 000 henkilöä. Kirkkoon kuului 70 prosenttia ruotsalaisista. Jumalanpalveluskävijöitä oli 400 000 vähemmän kuin edellisvuonna.

Kirkollisia toimituksia oli myös vähemmän, ainoastaan avioliittoon vihkimiset lisääntyivät hieman. Viime vuonna kirkoissa vihittiin 20 337 paria, joista samaa sukupuolta olevia pareja oli 159.