Pohjoisafrikkalainen Abdallah elää Raamatun Sanasta ja kristittyjen yhteydestä – Podcast

 

Lähes 60-vuotias Abdallah* on opetuslapseuskoulutuksen vanhimpia osallistujia. Taivallettuaan 14 vuotta uskon tietä hän on edelleen innostunut oppimaan Raamatusta ja kristityn elämänkysymyksistä.

Myös uskovien yhteys Abdallahille elinehto. ”Jos tämä loppuu, loppuu kaikki.”

Abdallah osallistuu opetuslapseuskoulutukseen, joka on järjestetty Open Doorsin tuella eräässä Pohjois-Afrikan maassa.* Ryhmä muslimitaustaisia miehiä ja naisia opiskelee Raamattua arabiankielisen pastori Kabilin* johdolla. Hyväntuulinen, jo eläkepäiviään viettävä Abdallah on naimisissa ja kahden lapsen isä. Hän kertoo opetuslapseuskoulutuksen ja kristittyjen yhteyden merkityksestä elämässään.

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.

Abdallah kääntyi kristityksi vuonna 2006 seurattuaan kristillistä televisiokanavaa. Uskonelämänsä alkutaipaleen hän kulki televisiosta saamansa opetuksen varassa. Tilanne muuttui, kun yhden ohjelman lopussa annettiin paikallisen pastorin puhelinnumero, ja Abdallah otti häneen yhteyttä.

”Pastorilta sain ensimmäisen Raamattuni, ja aloin heti lukea sitä. Opiskelin myös televisiota katsoessani, ” Abdallah kertoo, ”Minulla oli nyt kaksi kirjaa, Raamattu ja Koraani, ja aloin vertailla niitä.” Löytöjensä äärellä Abdallah täyttyi ilolla.

”Minulla oli nyt kaksi kirjaa , Raamattu ja Koraani, ja aloin vertailla niitä.”

”Joukossamme on kristittyjä”

Abdallah paloi halusta kertoa uskostaan perheenjäsenilleen, mutta he kieltäytyivät kuuntelemasta. Hän hillitsikin intoaan tiedostaessaan riskit: islamistien vaikutusvalta alueella oli huolestuttavasti lisääntymässä. Pohjois-Afrikassa kristityksi kääntymisestä joutuu maksamaan hinnan.

”Moskeijassa imaami varoitti kyläläisiäni: ’Keskuudessamme on kristitty perhe, ’” Abdallah kertoo. ”Lasteni koulussa tapahtui samoin. Opiskelijoille sanottiin: ’Täällä joukossamme on kristittyjä.'” Abdallah muistaa todella pelänneensä tuolloin, vaikka Herra häntä rohkaisikin. ”Olin niin peloissani, että pidin auton lähtövalmiina paetakseni perheeni kanssa, jos Isis hyökkäisi.”

Moskeijassa imaami varoitti kyläläisiä: ”Keskuudessamme on kristitty perhe.”

Kasvua yhdessä

Abdallah kertoo myös vaimonsa ja muutaman muun lähipiiriinsä kuuluvan tulleen kristityiksi. He kokoontuivat yhdessä Abdallahin kotona. Ratkaisevana kasvulleen kristittynä hän pitää seurakunnan ja erityisesti pastorinsa apua. ”Menimme kirkkoon joka viikko, ja noudatin sitten saarnoista oppimaani, ” Abdallah kertoo. Hän myös sai pastoriltaan ranskan- ja arabiankielistä kirjallisuutta hengellisen elämänsä rakentamiseksi.

Uskovien yhteys on Abdallahille ensiarvoisen tärkeä asia. Kohta käännyttyään kristinuskoon hän sai tietää, että kristittyjä oli maassa muuallakin: ”Muutama pohjoisessa, muutama etelässä.” Välimatkojen takia yhteen pääseminen ei ole helppoa, ja kokoontumiset pitää järjestää salassa.

Erityisiä koulutusviikkoja kristittyjen opetuslapseuttamiseksi järjestetään maassa parin kolmen kuukauden välein. Abdallah pitää näitä viikkoja todella tärkeinä: hän iloitsee saadessaan tavata toisia kristittyjä ja voidessaan opiskella Raamattua ja kristillisen elämän kysymyksiä yhdessä heidän kanssaan. ”Jos en ymmärrä, kysyn muilta”, Abdallah valottaa yhdessä opiskelun etuja. Hänestä luovuttamatonta on, että kouluttajana toimii arabiankielinen pastori.

Abdallahin tunnot tiivistyvät näihin sanoihin: ”Jos nämä viikot loppuisivat, loppuisi kaikki. Paholainen tarttuisi tilaisuuteen, ja joutuisimme jälleen pimeyteen.” Onneksi saamme uskoa siihen, että Valo voittaa ja säteilee aina kirkkaammin Pohjois-Afrikassa. Saamme myös tukea siellä eläviä sisariamme ja veljiämme ja rukoilla heidän puolestaan.

”Jos opetuslapseuskoulutus loppuu, loppuu kaikki.”

https://youtu.be/4aAJvHsnTkY

 
Open Doors neliömainos artikkelin jälkeen