Elämäntaito: Päivi Niemi: ”Hetken hyvä kannattaa maksimoida” Ihmisiä ja ilmiöitä: Suomen viihteessä kristinusko näkyy useimmiten joko ahdistavana uskontona tai mitäänsanomattomana harrasteluna

”Jos on erilainen näkemys avioliitosta, ei sitä kauheasti saa ääneen sanoa”

 

Marika Visakorvesta näyttää siltä, että kun lainsäädännössä hyväksytään jokin menettelytapa, sen jälkeen ei enää ole helppoa olla eri mieltä. Hän uskoo Päivi Räsäsen saamien tutkintapyyntöjen olevan seuraus samaa sukupuolta olevien avioliittolaista, joka hyväksyttiin vuonna 2014. KUVA: TUULI KORPELA

Varatuomari Marika Visakorpi arveli vuonna 2014 perinteisen avioliiton kannattajien elintilan kapenevan, mikäli sukupuolineutraali avioliittolaki astuisi voimaan. Päivi Räsäsen rikostutkinta osoittaa, ettei hän ollut ihan väärässä.

Keväällä 2014 eduskunnassa käsiteltiin lakialoitetta, jonka hyväksyminen mahdollistaisi samaa sukupuolta olevien parien avioitumisen. Varatuomari ja kaupunginvaltuutettu Marika Visakorpi (kd.) kommentoi tuolloin Uudelle Tielle, että uskoo perinteisen avioliiton kannattajien elintilan kapenevan, mikäli lainmuutos astuisi voimaan.

”On hyvin todennäköistä, että ajatus avioliitosta miehen ja naisen välisenä katsotaan hyvin äkkiä syrjiväksi,” hän huomautti huhtikuussa 2014 julkaistussa jutussa.

SRO Naistenpäivät neliöb. 25.-31.3.

Nyt, noin kuusi vuotta myöhemmin, myös syyttäjänä työskentelevä Visakorpi toteaa, ettei ole yllättynyt monista tutkintapyynnöistä, joita Päivi Räsäsen Raamattuun pohjautuva avioliittonäkemys on aiheuttanut.

– Kyllähän tässä hyvin selvästi nähdään se, että jos on erilainen näkemys avioliitosta, niin ei sitä kauheasti saa ääneen sanoa tai ainakaan perustella.

Lue Uuden Tien laajemmasta artikkelista, mitä mieltä Marika Visakorpi on ”kiihottaminen kansanryhmää vastaan” -rikosnimikkeestä ja valtakunnansyyttäjän perusteluista.

 
artikkelibanneri Uusi Tie