Piispa Munib Younanille luovutettiin Pyhän Henrikin risti

 

Munib Younan. KUVA: Wikimedia Common.

Arkkipiispa Kari Mäkinen on myöntänyt Pyhän Henrikin ristin Jordanian ja Pyhän maan evankelisluterilaisen kirkon piispalle Munib A. Younanille. Arkkipiispa Mäkinen luovutti ristin tänään 5. huhtikuuta Jerusalemissa järjestetyssä tilaisuudessa.

Piispa Munib A. Younan sai tunnustuksen ansioistaan luterilaisen yhteisön rakentajana sekä kirkkojen välisen ekumenian ja uskontojen vuoropuhelun edistäjänä.

Piispa Younan on toiminut aktiivisesti kirkonjohtajien ja uskontojohtajien työyhteydessä Jerusalemissa, Lähi-idän kirkkojen neuvostossa ja Luterilaisessa maailmanliitossa. Hänet tunnetaan sovinnon ja yhteyksien rakentajana kirkkojen, uskontojen ja Lähi-idän kansojen välillä.

Sansa Neliöb. 13.2.-12.3.

Jerusalemissa pakolaisperheeseen vuonna 1950 syntynyt Munib A. Younan valmistui diakoniksi Järvenpään Luther-opistosta vuonna 1972 ja teologian maisteriksi Helsingin yliopistosta 1976. Papiksi hänet vihittiin Jerusalemissa 1976 ja kirkkonsa piispaksi 1998. Luterilaisen maailmanliiton presidentiksi piispa Younan valittiin viime kesänä 2010.

Ensimmäiset Pyhän Henrikin ristit jaettiin vuonna 2007 arkkipiispa John Vikströmille ja professori Tuomo Mannermaalle. Pyhän Henrikin ristin ovat sittemmin saaneet presidentti Martti Ahtisaari, rovasti Paul Saar, arkkipiispa Leo, teol.tri Risto Lehtonen, piispa Tomas Shivute ja piispa Leino Hassinen.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie