Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Piispa Kuukauppi: Ukrainan kriisi ei vaikuta kirkkomme työhön

 

Piispa Aarre Kuukauppi varoittaa aliarvioimasta venäläisiä. Kuva Vuokko Vänskä

Inkerin kirkon piispan Aarre Kuukaupin mukaan Ukrainan kriisi ei ole vaikuttanut kirkon työhön Venäjällä. Hänen mukaansa ilmapiiri Venäjällä ei ole muuttunut. Hän kertoi näkemyksistään Seurakuntalainen.fi:lle Idäntyönpäivillä Kansanlähetysopistolla Ryttylässä lauantaina.

– Länsimaiden voimakkaat reaktiot vain nostavat Putinin arvovaltaa Venäjällä, hän sanoo. – Maailmalla ilmapiiri on muuttunut, muttei mielestäni Venäjällä. Nyt on meneillään tiettyä geopoliittiista taistelua. Venäjä aistii, että joillakin on suurta intoa tulla Ukrainan tukikohtiin ja Mustalle merelle. Nämä tapahtumat eivät kuitenkaan vaikuta kirkkoon. Meillä on täysi vapaus tehdä työtä, Kuukauppi sanoi.

Aarre Kuukauppi ei usko, että ulkomaiden pakotteet vaikuttavat paljoakaan Venäjään.

– Olemme maailmassa toisistamme riippuvaisia niin öljyn kuin kaasunkin suhteen. Ei se paljon auta, jos Kanadassa boikotoidaan venäläisen vodkan ostoa. Mutta kaasua ja öljyä kaikki tarvitsevat. Taloudessa olemme kaikki toisistamme riippuvaisia ja syvällä kytköksissä.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Hän muistuttaa, että venäläiset ovat Euroopan suurin kansa eikä sitä pidä aliarvioida.

– Venäjä on suurin kansakunta Euroopassa, yhteensä noin 200 miljoonaa. Se ei ole suurin ehkä taloudellisesti, mutta väestönä se on suuri kansa. Venäjällä on myös paljon ukrainalaisia. Esimerkiksi Pietarin kuvernööri on ukrainalainen ja meidän kirkossammekin on monia pappeja, joiden tausta on Ukrainassa.

Sukupolvenvaihdos käynnissä

Inkerin kirkossa on nähtävissä sukupolvenvaihdos. Se näkyi Idäntyönpäivien puheenvuoron käyttäjissä. Nuoret papit ja diakonit eri puolilta Venäjää käyttivät runsaasti puheenvuoroja, kun ennen suomalaiset lähetystyöntekijät olivat pääroolissa.

– Olen liikuttunut siitä, kuinka Jumala on toiminut kirkossamme. Me voimme toimia vapaasti eikä meitä vastusteta Venäjällä. Vastustusta on enemmänkin Suomessa, piispa Kuukauppi totesi.

Hän kehotti kuulijoita pitämään kiinni Jumalan sanasta ja tekemään työtä nöyrästi siihen perustuen.
– Jumalan sana on se, joka auttaa meitä tekemään työtä oikein Jumalan tahdosta. Jumalan sanan valossa saamme kokea, että Henki kirkastaa todelliset elämän arvot ja Jeesuksen tarkoituksen, niin ettei meidän tarvitse epäillä, oliko Kristus ylösnoussut tai pystyikö hän syntymään neitseestä, Kuukauppi sanoi.

Idäntyönpäivät jatkuvat sunnuntaihin, jolloin on aamulla Inkerin kirkon pastorin ja Uusi Tie -lehden päätoimittaja Leif Nummelan raamattuopetus, Pyhän Marian kirkon kirkkoherran Mihail Ivanovin luento sekä jumalanpalvelus kello 13. Siinä saarnaa Siperiassa työskennellyt pastori Juha Saari.