Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Piispa Kuukauppi: Ovet evankeliumille eivät ole sulkeutumassa Venäjällä

 

Aarre Kuukauppi Uuden Tien haastateltavana Kansanlähetyspäivillä 2015. KUVA: MIKAEL ELMOLHODA

Inkerin kirkko julkaisi eilen tiedotteen, jossa piispa Aarre Kuukauppi kommentoi presidentti Vladimir Putinin allekirjoittamaa terrorismin vastaista lakia.

Inkerin kirkon piispa Aarre Kuukauppi antoi eilen tiedotteen liittyen suomalaisten huoliin lähetystyön tulevaisuudesta Venäjällä. Vladimir Putinin 7. heinäkuuta allekirjoittama terrorismin vastainen lakipaketti astuu voimaan 20. heinäkuuta. Sen on nähty rajoittavan uskonnonvapautta ja vaikeuttavan kristillistä lähetystyötä.

– Inkerin kirkon piispana olen luottavainen, enkä näe asiassa suuria ongelmia, vaikka maa on iso ja yksittäinen viranomaistaho voi joskus toimia epäoikeudenmukaisesti, Kuukauppi sanoo tiedotteessa.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Uskontolakiin tulee joitain muutoksia sekä uusi luku lähetystyöstä. Lähetystyö sallitaan vain paikalliselle, ei ulkomaalaiselle organisaatiolle.

– Niillä ulkomaalaisilla, jotka toimivat ei-kristittyjen parissa, on oltava dokumentit paikallisesta seurakunnasta. Inkerin kirkossa vakinaisesti työskentelevien ulkomaalaisten lähetystyöntekijöiden kohdalla näin on ollut aikaisemminkin.

– Venäjällä satunnaisesti vierailevien suomalaisten lähetysmatkat Inkerin kirkon seurakuntiin eivät lain mukaan ole lähetystyötä, joten uusi laki ei kiellä niitäkään.

– Inkerin kirkossa on useita seurakuntia, joiden toimitiloina on kerrostalohuoneisto. Kotikokoontumisiin tulee joitakin rajoituksia, mutta lain mukaan jumalanpalvelusten pito ja toimitukset näissä tiloissa sallitaan jatkossakin, Kuukauppi sanoo.

”Kenenkään etu ei ole levittää perätöntä tietoa”

Hänen mukaansa uuden lain tarkoitus ei ole suitsia kristillistä toimintaa, vaan ehkäistä terrorismia. Aikanaan selviää, kuinka viranomaiset tulkitsevat lakia yksityiskohdissaan.

– Ovet evankeliumille eivät kuitenkaan ole sulkeutumassa Venäjällä, toisin kuin Suomessa joissakin kristillisissä medioissa ja sosiaalisessa mediassa on ahkerasti kirjoiteltu. Kenenkään etu ei ole levittää kontekstista piittaamatonta ja perätöntä tietoa, joka perustuu suomalaisten mielissä elävään uhkaan siitä, että rajat menevät kiinni, Kuukauppi sanoo.

Lue lisää Uusi Tie -lehden artikkelista. Siinä asiaa kommentoivat Kuukaupin lisäksi Inkerin kirkon entinen pääsihteeri Isto Pihkala, Kansanlähetyksen lähetti Juha Saari sekä Ruotsin helluntaiherätyksen Euraasian lähetystyön johtaja Rauli Lehtonen.

 
artikkelibanneri Uusi Tie