Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Piispa Häkkinen: Vaalikeskustelun taso pinnallista

 

Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen haluaisi kirkon vahvemmin mukaan poliittisen keskustelun pyörteisiin.

Häkkinen sanoo Ylen haastattelussa, että poliittiset puolueet arkailevat pinnallisessa vaaliväittelyssä syvällisiä arvokysymyksiä.

Kirkon rooli voisi piispan mukaan löytyä pinnallisen keskustelun syventämisestä.

– Kaikissa hiippakunnan seurakunnissa on lausuttu julki tavalla tai toisella, että kirkon tulisi olla aktiivisemmin mukana yhteiskunnallisessa keskustelussa, viittaa Häkkinen äskettäin toteuttamaansa hiippakuntakierrokseen. 

– Luonnollisesti jokainen kirkon jäsen on mukana omalta osaltaan, mutta erityisesti toivotaan, että piispa osallistuisi aktiivisesti varsinkin arvonäkökulmissa.

Perheniemi neliöb. 17.-23.6.

Kirkon vahvuus olisi piispan mukaan näkemys ruohonjuuritasolta, kuten seurakuntien diakonia- ja perhetyöstä.

Ei aikaa syviin kysymyksiin

Häkkinen arvioi, että nykyisessä vaalikeskustelussa heikoimmassa asemassa olevien asiat jäävät käsittelemättä.

– On helpompaa puhua pinnallisista asioista. Kaikki menee entistä nopeammaksi, eikä ole aikaa syventyä syviin kysymyksiin ja ehkä myös laajempiin kysymyksiin. Päivästä toiseen vaalikeskustelussa pyörivät samat teemat.

– Puhutaan euroopan kriisimaiden auttamisesta, vähemmistökysymyksistä tai verotuskysymyksistä. Moni ihminen kokee, että heidän omia elämänkysymyksiä ei kuulla. Jos näin käy niin kuljemme kylmää ja näköalatonta yhteiskuntaa kohti, arvioi Häkkinen.

Yle Etelä-Savon juttu aiheesta