Piilossa olevien kirkolliskokousvaalien teemat puntariin radiossa

 

Nykyisin valtakunnansovittelijana toimiva Vuokko Piekkala kävi kirkolliskokouksessa läpi asialistaa kirkkoneuvos Kimmo Kääriäisen kanssa Turun kristillisessä opistossa marraskuussa 2015. Kuva: Kirkon kuvapankki / Aarne Ormio

Kirkolliskokousvaalit järjestetään kahden viikon kuluttua. Vaalien saama medianäkyvyys on ollut minimaalista. Radio Dein suorassa Viikon debatissa ruoditaan keskiviikkoaamuna kirkolliskokousvaalien merkitystä ja vaaliteemoja.

Helmikuun 11. päivä pidettävissä kirkolliskokousvaaleissa valitaan päätöksentekijät Suomen evankelis-luterilaisen ylimpään päätöksentekoelimeen, kirkolliskokoukseen. Vaalit koskettavat useampaa kuin kahta kolmesta Suomen kansalaista, mutta siitä huolimatta harva edes tietää vaalien olemassa olosta.

Radio Dein keskiviikkoaamun Viikon debatissa kaksi kirkolliskokousvaalien ensikertalaista, yrittäjä ja eläkerovasti Tapio Aaltonen sekä Suomen teologisen instituutin pääsihteerinä keväällä aloittava Santeri Marjokorpi, antavat omat arvionsa siitä, mitä kirkolliskokoukselta halutaan ja mikä on vaalien merkitys kirkolle.

Pipliaseura Neliöb. 8.-14.4.

Itse vaalissa äänioikeus on vain harvoilla. Vaaleissa valitaan kirkolliskokoukseen 64 maallikkoedustajaa ja 32 pappisedustajaa. Maallikkoedustajien vaalissa äänioikeutettuja ovat kirkkovaltuustojen, seurakuntaneuvostojen ja yhteisten kirkkovaltuustojen maallikkojäsenet. Papit valitsevat kirkolliskokouksen pappisedustajat lääninrovastin johtamassa kokouksessa.

Kirkolliskokouksen uusi nelivuotinen toimikausi alkaa 1. toukokuuta.

Viikon debatti Radio Deissä suorana lähetyksenä keskiviikkoisin kello 9.05 ja uusintana lauantaisin kello 13.35. Kuunneltavissa suorana ja lähetyksen jälkeen podcastina myös Radio Dein sivuilla.

 
Dei, herätys, artikkeliban 7.2.- (1/2)