Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Pietarsaaren seurakunta aloittaa karaokeillat ravintolassa

 

Kuva: sxc.hu

Pietarsaaren suomalainen seurakunta järjestää ensimmäisen ”seurakuntakaraokeillan” 14.9. hotelliravintola Polariksessa Pedersöressä.

Seurakunnan kanttori Harri Mölsä kertoo, että karaokeillat järjestetään yhteistyössä ravintolan kanssa. Niissä lauletaan sekä hengellisiä lauluja että tavanomaisia karaokeveisuja.

Mölsän mukaan iltojen tarkoitus on pitää ”kynnys matalana” seurakunnan toimintaan osallistumiselle.

Pietarsaaren seurakunta ja ravintola Polaris järjestävät tänä syksynä seitsemän yhteistä karaoke-iltaa. Jokaisessa illassa on mukana myös päivystävä pappi. Mölsä kertoo, että karaokeillat olivat hänen oma ideansa.

– Meillä on illoissa kaikki hengellinen karaokemusiikki, jota saa käyttää. Seurakunta menee sinne, missä ihmiset ovat.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Mölsä ei näe ristiriitaa siinä, että samassa tilaisuudessa lauletaan hengellisiä yhteislauluja ja tavanomaisia karaokelauluja.

– Päinvastoin, monessa tunnetuissa iskelmä- ja pop-lauluissaon hyvin hengellinen tai jopa kristillinen sanoma. Toisaalta sensuroimme kyllä sellaiset laulut, joissa selkeästi pilkataan Jumalaa.

Alkoholin anniskelu pelaa karaokeiltojen aikana ravintolassa normaalisti. Mölsä toteaa, että seurakunta ei tahdo illoillaan ainakaan lisätä kenenkään alkoholinkäyttöä. Entä jos hengellistä karaokea lauletaan silti loppuillasta ”pienessä sievässä”?

– Toivottavasti kukaan ei ota ainakaan sitä enempää. Saattaa sellainenkin tilanne tietysti tulla, että joku on ottanut. Lain mukaan ravintola ei kuitenkaan saa myydä alkoholia päihtyneelle asiakkaalle, Mölsä huomauttaa.

– Jokainen käyttäköön alkoholia omantuntonsa mukaan.

 

 
Artikkelibanneri perussanoma