Pienille seurakuntalaisille nousi oma kirkko Lapualla

 

Lastenkirkko löytyy nykyään myös netistä, mutta lapualaiset päättivät tempaista perheen pienimmille Herran huoneen, joka ei leiju virtuaalimaailmoissa vaan on konkreettisesti läsnä.

Olennaisen tärkeää on, että kirkossa näkyy lasten kädenjälki. Kirkon sisustus elää lasten tekemien askarteluiden ja esineiden kautta kirkkovuoden aiheita noudatellen.

Seinillä on tilaa lasten näkemyksille Raamatun kertomuksista ja Jeesuksesta, Hyvästä Paimenesta.

Lastenkirkko avasi ovensa ensimmäisen kerran täksi jouluksi.

Jouluiseen asuun puettu kirkko pidetään jouluun loppuun saakka valaistuna, jotta sen ikkunoista voi käydä kurkistelemassa jouluseimeä, kuusta ja enkeleitä myös omalla ajalla. Jouluasuun kirkon pukivat päiväkerhojen lastenohjaajat. Muun muassa seinille kiinnitetyt ”Enkeli ja minä” -taulut ovat lasten tekemiä.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

Kirkon kiinteääkin sisustusta täydennetään ajan mittaan mm. alttariliinalla. Kirkon etuseinässä olisi oivallinen paikka vaivaispojalle. Kattoon aiotaan hankkia ajan kanssa ja tarkkaan valiten myös juhlava kattokruunu.

Oma kukko ja alttaritaulu

Kirkon katolle päässee ehkä myös takorautainen kirkon kukko, entisajan kirkkojen katoilla yleinen valvomisen ja hengellisen valppauden vertauskuva.

Kirkko sijaitsee Virranniemen pappilan arvokkaassa pihapiirissä paikalla, josta on suora näköyhteys tuomiokirkkoon. Lastenkirkko löytyy seurakuntatalon takaa (Koulukatu 2) parkkipaikan vierestä.

Kevythirsirakenteisen kirkon sisätila on 20 nelimetriä ja penkeissä on istumapaikka 30 lapselle. Kirkko on rakennettu pyhäkoulutyön saamalla testamenttilahjoituksella. Lahjoittaja oli lapualaissyntyinen Liisa Veikkola (s. 1917).

Kirkon esittelyn yhteydessä paljastettiin myös kirkon alttaritaulu, jonka on maalannut taidemaalari Panu Hemminki.