Yleinen: Viikon debatti pui armokuolemaa: eutanasia on arvokysymys monelta kantilta

Seurakunnan mummot ja papat syytä tuntea

 

Seurakunta-aktiivin mielestä seurakunnan iäkkäisiin jäseniin kannattaa tutustua. Kuvituskuva: freeimages.com

Seurakunta-aktiivi Bruce Keisling kehottaa tutustumaan seurakunnan pitkäaikaisiin jäseniin.

Seurakunnan historian tunteminen auttaa suunnittelemaan tulevaa, amerikkalainen yliopistomies ja kotiseurakuntansa maallikkoaktiivi Bruce Keisling toteaa Christianity Todayn haastattelussa.

– Kun tulet osaksi paikallista seurakuntaa, tulet osaksi perhettä. Oletpa uusi jäsen tai vanhempi pastori, kykyäsi rakastaa ja palvella hyvin seurakunnassa auttaa se, että tiedät jotakin sen historiasta, Keisling toteaa.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

Hänen mukaansa jokaisella seurakunnalla on sille ominaiset uskomukset ja käytännöt, joita laajempi kirkkohistoriallinen kertomus on muovannut. Sekä tämä laajempi kertomus että seurakunnan oma kertomus auttavat kehittämään uskoa ja elämää.

– Seurakunnan tämänhetkisiin ja tuleviin ratkaisuihin vaikuttavat omalta osaltaan monet aiemmat päätökset. Niiden ja niihin vaikuttaneiden olosuhteiden ymmärtäminen antavat eväitä tulevaisuuden suunnittelulle.

Seurakuntien historiikkeihin tutustumisen lisäksi Keisling kehottaa tutustumaan niin moneen seurakunnan pitkäaikaiseen jäseneen kuin mahdollista.

Myös yleinen paikallishistorian tuntemus auttaa hahmottamaan seurakunnan vaiheita ja ymmärtämään ratkaisujen taustalla vaikuttavia tekijöitä.

– Samalla pitkäaikaisten jäsenten jututtaminen on tapa osoittaa heille rakkautta ja kiinnostusta heitä kohtaan, Keisling toteaa.