Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Peace United – maali joka ratkaisee

Laura Österberg Kalmari ja Aki Riihilahti näyttivät pelaamisen mallia Zaatrin pakolaisleirillä. Jalkapallo tarjoaa nuorille mielekästä tekemistä yksitoikkoiseen leirielämään.

Peace United on Kirkon ulkomaanavun kampanja nuorten radikalisoitumisen estämiseksi ympäri maailmaa jalkapallon kautta.

9VxObNDfCM88wVn2XR4hOtBc2GxVE99GEHh2nQk-a1E Peace United on jalkapallojoukkue, joka pelaa rauhan puolesta, ja  johon kaikki ovat tervetulleita. Joukkueen kapteeneita ovat Aki  Riihilahti sekä Laura Österberg Kalmari, jotka ovat vierailleet  mm. Jordaniassa pakolaisleireillä tutustumassa Kirkon  ulkomaanavun työhön.

Pakolaisleireillä monet turhautuvat ja radikalisoituvat, sillä muita mahdollisuuksia elämässä etenemiseen ei tunnu olevan. Jalkapallo tarjoaa kuitenkin mahdollisuuden ohjata energian johonkin muuhun. Pelikentällä tekemisiin löytyy merkitys.

KRS Krito 10.-23.6.

Tänään Peace United järjestää poliisien ja espoolaisten nuorten jalkapalloilijoiden välisen jalkapallo-ottelun. Peliä ennen kuullaan Suomen islamilaisen yhdyskunnan puheenjohtajan Mahamed Hussen Omer Rabitan sekä Poliisihallituksen asiantuntijan Timo Kilpeläisen puheenvuorot.

Lähde: Kirkon ulkomaanapu

Kuvat: Peace United