Elämäntaito: Päivi Niemi: ”Hetken hyvä kannattaa maksimoida” Ihmisiä ja ilmiöitä: Suomen viihteessä kristinusko näkyy useimmiten joko ahdistavana uskontona tai mitäänsanomattomana harrasteluna

Peace United – maali joka ratkaisee

 

Laura Österberg Kalmari ja Aki Riihilahti näyttivät pelaamisen mallia Zaatrin pakolaisleirillä. Jalkapallo tarjoaa nuorille mielekästä tekemistä yksitoikkoiseen leirielämään.

Peace United on Kirkon ulkomaanavun kampanja nuorten radikalisoitumisen estämiseksi ympäri maailmaa jalkapallon kautta.

9VxObNDfCM88wVn2XR4hOtBc2GxVE99GEHh2nQk-a1E Peace United on jalkapallojoukkue, joka pelaa rauhan puolesta, ja  johon kaikki ovat tervetulleita. Joukkueen kapteeneita ovat Aki  Riihilahti sekä Laura Österberg Kalmari, jotka ovat vierailleet  mm. Jordaniassa pakolaisleireillä tutustumassa Kirkon  ulkomaanavun työhön.

Pakolaisleireillä monet turhautuvat ja radikalisoituvat, sillä muita mahdollisuuksia elämässä etenemiseen ei tunnu olevan. Jalkapallo tarjoaa kuitenkin mahdollisuuden ohjata energian johonkin muuhun. Pelikentällä tekemisiin löytyy merkitys.

IK-opisto Neliöb. 18.-31.3.

Tänään Peace United järjestää poliisien ja espoolaisten nuorten jalkapalloilijoiden välisen jalkapallo-ottelun. Peliä ennen kuullaan Suomen islamilaisen yhdyskunnan puheenjohtajan Mahamed Hussen Omer Rabitan sekä Poliisihallituksen asiantuntijan Timo Kilpeläisen puheenvuorot.

 

Lähde: Kirkon ulkomaanapu

Kuvat: Peace United