Ihmisiä ja ilmiöitä: Koronatartuna oli viedä äänen lisäksi koko Tom Bollströmin elämän – ”Koin olevani Jumalan kanssa kasvokkain” Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Pakistanin vähemmistöministerille tappouhkauksia

 

KUVA: TV 7

Marttyyrikirkon ystävien mukaan islamistiset organisaatiot ovat uhanneet tappaa Pakistanin vähemmistöministerin Shahbaz Bhattin. Syynä on Bhattin halu muuttaa jumalanpilkkalakia.

Jumalanpilkkalain muuttamisen taustalla on muun muassa marraskuun alussa kuolemaan tuomitun kristityn perheenäidin Asia Bibin tapaus. Bibi on ensimmäinen nainen, joka on saanut Pakistanissa kuolemantuomion jumalanpilkasta. Bhatti reagoi tapaukseen luovuttamalla Pakistanin presidentille Asif Ali Zardarille raportin, joka ehdottaa tuomion peruuttamista. Raportin mukaan Asia Bibin jumalanpilkkasyytös perustuu henkilökohtaiseen vihaan ja sepitettyihin tarinoihin. Pakistan Today puolestaan uutisoi 12. joulukuuta Bhattin kannattavan koko lain kumoamista, sillä sitä käytetään väärin vähemmistöjä vastaan.

Pakistanin presidentti on asettanut työryhmän tarkistamaan lakia jumalanpilkasta. Ministeri Bhatti on kristittyjen edustajana työryhmän jäsen. Jotkut islamistit katsovat Bhattin rikkovan jumalanpilkkalakia jo pelkästään haluamalla muokata sitä. Hänestä on tullut ”oikeutettu kohde” ja hänet ”voidaan tappaa, koska hän on jumalanpilkkaajien rikostoveri”, Marttyyrikirkon ystävien lähteet kertovat.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

– En aio olla hiljaa tässä asiassa enkä ottaa yhtään askelta taaksepäin. Niin kauan kuin suonissani virtaa veri, jatkan taistelua. Olen valmis antamaan elämäni pelastajani vuoksi, mikäli siihen pisteeseen tullaan, Shahbaz Bhatti kommentoi Marttyyrikirkon ystäville.

Ennen kuin työryhmä oli kokoontunut kertaakaan, Pakistanin korkein oikeus antoi määräyksen, ettei hallitus saa muuttaa jumalanpilkkalakia. Tilanne on erikoinen, sillä hallitus on hierarkiassa korkeimman oikeuden yläpuolella.

Shahbaz Bhatti on joutunut tappouhkausten kohteeksi myös aiemmin. Syyskuussa 2009 häntä uhkailtiin, kun hän vaati oikeuksia Gojran kylän uhreille. Äärimuslimit olivat sytyttäneet yli viisikymmentä kylän taloa tuleen, sillä he olivat kuulleet huhuja, joiden mukaan kristityt olisivat syyllistyneet jumalanpilkkaan.

 

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie