Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Ortodoksijuutalaisesta Jeesuksen seuraajaksi

 

Yoel Ben David vieraili Israel-päivillä Ryttylässä lokakuun alussa. Kuva: Jenniina Nummela

Intohimoinen totuuden etsintä teki Yoel Ben Davidista ortodoksijuutalaisen. Nyt hän uskoo Jeesukseen Messiaanaan ja kouluttaa lähetystyöntekijöitä todistamaan Jeesuksesta juutalaisille.

Marokkolaiselle äidille ja skotlantilaiselle isälle syntynyt Yoel Ben David sai juutalaisen kasvatuksen. Teini-ikäisenä hän alkoi tosissaan etsiä Jumalaa. Hän ryhtyi lukemaan eri uskontojen kirjoja, kunnes hän pyysi Jumalaa ilmestymään hänelle.

Istuessaan huoneensa sängyllä hän näki edessään Jeesuksen kasvot. Näkikö hän ne silmillään vai mielessään, siihen hän ei osaa vastata. Hän vain tiesi, että ne olivat Jeesuksen. Miehen, josta hän tiesi hyvin vähän siihen aikaan.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

– Se oli ehdottomasti hyvin todellinen, järkyttävä ja pelottava näky. Juutalaisena Jeesuksen kohtaaminen on hyvin vaikeaa, sillä hän on henkilö, jota et odota kohtaavasi.

Tuohon aikaan he elivät perheensä kanssa Englannissa. Yoelin ollessa 19-vuotias he muuttivat takaisin Israeliin, missä Yoel osallistui heprean kielen kurssille. Siellä hän tapasi tulevan vaimonsa, Adelin.

Jeesuksen kohtaaminen näyssä ei tehnyt ­Yoelista kristittyä. Mutta hän etsi Adelin kanssa totuutta ja Jumalaa.

– Koimme, että pelkkä hengellisyydestä puhuminen tekemättä mitään oli tekopyhää. Halusimme tehdä jotain. Niinpä ryhdyimme ortodoksijuutalaisiksi.

– Halusin noudattaa kaikkia käskyjä, koska yritin olla radikaali. Halusin tehdä kaiken tosissani. Mutta vaimoni Adel koki sen ahdistavana. Jos Jumala ei olisi saattanut meitä niin vahvasti yhteen, se olisi ollut Adelille vielä paljon vaikeampaa.

Lue Uuden Tien verkkolehdestä, mikä raamatunkohta aloitti prosessin, jonka myötä Yoel Ben Davidista tuli Jeesuksen seuraaja. Lue samasta jutusta myös hänen työstään Jews for Jesus -järjestön koulutuspäällikkönä.

 
artikkelibanneri Uusi Tie

Aiheet

,